Eugen Tomac, despre embargoul asupra importurilor energetice din Rusia: ”Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a opri acest măcel ACUM!”

Eugen Tomac, despre embargoul asupra importurilor energetice din Rusia: ”Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a opri acest măcel ACUM!”
Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP)

Europarlamentarul Eugen Tomac consideră că ”mașinăria de război” a lui Vladimir Putin continuă să fie alimentată prin intermediul Uniunii Europene, și asta pentru că statele membre nu s-au pus de acord în ceea ce privește embargoul asupra importurilor energetice din Rusia.

Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) scrie în mediul online că nu mai puțin de 800 de milioane de euro ajung în ”buzunarele lui Putin” din cauză că anumite state – și dă ca exemplu Germania – continuă să refuze un embargo total asupra importurilor rusești de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaz.

UE continuă să trimită aproximativ 800 de milioane EUR pe zi în buzunarele lui Putin, contribuind astfel la finanțarea mașinăriei sale de război.

De ce? Pentru că nici până astăzi statele membre ale UE nu au reușit să se pună de acord în ceea ce privește embargoul asupra importurilor energetice din Rusia. Anumite state, precum Germania, continuă să refuze un embargo total asupra importurilor rusești de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaz”, notează Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

”În consecință, UE nu a reușit să introducă sancțiuni SWIFT complete. Băncile ruse importante, cum ar fi Gazprobank sau Sberbank sunt excluse de la sancțiuni, deoarece primesc plăți de la societăți comerciale din UE pentru importul de resurse energetice din Rusia”

Eugen Tomac, europarlamentar și președinte PMP

”Masacre precum cele de la Bucha sau Mariupol vor continua să se repete”

Președintele PMP avertizează că atrocități precum cele de la Mariupol sau Bucha se vor repeta în cazul în care va exista această ”lipsă de consens” la nivelul UE.

Una dintre modalitățile prin care care planurile războinice ale lui Vladimir Putin pot fi stopate ar fi chiar intrarea economiei Rusiei în colaps, motiv pentru care Eugen Tomac precizează și că a cerut cancelarului Germaniei, prin intermediul unei scrisori, ”ca şi Germania să impună imediat embargo total asupra energiei rusești”.

În 2020, UE plătea 64 miliarde EUR Rusiei pentru resurse energetice. Astăzi, odată cu creșterea prețurilor la petrol și gaze de la invazie, UE plătește Rusiei de 3,5 ori mai mult. Dacă o ținem tot așa, UE va fi plătit pentru energia rusă aproximativ 200 de miliarde EUR până la sfârșitul anului 2022. Jumătățile de măsură duc la jumătăți de rezultate. Să ne amintim că bugetul militar al Rusiei la momentul actual este în valoare de 61,7 miliarde EUR…

Lipsa de consens total va costa alte mii de vieți inocente pierdute, iar masacre precum cele de la Bucha sau Mariupol vor continua să se repete. Doar o economie rusească ȋn colaps poate să ȋl determine pe criminalul Putin să pună capăt acestui război”, mai scrie Eugen Tomac în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

”Am cerut, împreună cu alți colegi din Parlamentul European, într-o scrisoare adresată Cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, ca şi Germania să impună imediat embargo total asupra energiei rusești. Ezitările politice nu fac decât să perpetueze ororile acestui război injust. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a opri acest măcel ACUM!”

Eugen Tomac


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...