35 de bile negre | Clotilde Armand mai vrea un mandat la primărie, URBANISMUL din Sectorul 1 e la pământ. „Nu a inițiat nicio documentație!”

35 de bile negre | Clotilde Armand mai vrea un mandat la primărie, URBANISMUL din Sectorul 1 e la pământ. „Nu a inițiat nicio documentație!”

Clotilde Armand – edilul Sectorului 1 al Capitalei – a anunțat că își dorește un nou mandat la primărie, însă pare a fi „uitat” că un astfel de demers ar trebui susținut și de fapte, nu numai de vorbe. Este concluzia punctuală la care a ajuns urbanistul Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului.

La solicitarea Gândul, urbanistul Alexandru Pânișoară a prezentat, punct cu punct, în EXCLUSIVITATE, eșecurile lui Clotilde Armand din ultimii ani, la capitolul „Urbanism”, unul extrem de important, atât în prezent, cât și în perspectivă.

Ce ar fi trebuit să facă Clotilde Armand și nu a făcut? Este o întrebare la care Alexandru Pânișoară a oferit un răspuns concret, structurat pe mai multe niveluri. Rezultatul? Nu mai puțin de 35 de „bile negre” pentru primarul Clotilde Armand.

În contextul în care urbanismul – la nivelul întregii Capitale – este blocat de Nicușor Dan, așa cum au acuzat specialiștii contactați de Gândul, în repetate rânduri, nici Clotilde Armand nu face, se pare, excepție de la această „regulă” impusă de „colegul” pe care Clotilde Armand îl susține, așa cum a și declarat, de altfel, pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei.

  • Pe pagina sa Facebook, Clotilde Armand și-a obișnuit susținătorii cu mesaje în care prezintă „realizări” cu nemiluita.
  • Pe de altă parte, aceeași Clotilde Armand nu „bifează” absolut nimic în ceea ce privește eventuale „eșecuri”, ceea ce oferă imaginea unui tablou general pictat în culori optimiste.
  • Într-o apariție televizată de ultimă oră, Clotilde Armand nu a avut nimic a-și reproșa, numai că este acuzată, imediat după emisiune, că trăiește într-o „realitate paralelă”. (detalii AICI)
  • În continuare, Clotilde Armand duce o luptă acerbă și cu Agenția Națională de Integritate, după ce a fost acuzată că și-a mărit salariul numindu-se manager al unui proiect pe fonduri europene (informații AICI), dar și după ce a delegat atribuții viceprimarului USR Oliver Păiuși, salariul edilului Sectorului putând fi, din nou, mărit (detalii AICI).

„Sectorul 1 se dezvoltă pe o viziune din 1996”

Urbanistul Alexandru Pânișoră dezvăluie, în exclusivitate pentru Gândul, că Bucureștiul – capitală europeană și cel mai mare oraș al României – se dezvoltă conform unei „viziuni” care datează, atenție, din anul 1996.

Și mai grav este, avertizează președintele ADU, că Sectorul 1 este singurul sector al Capitalei care nu are o strategie de dezvoltare.

Nu a făcut nimic, deși are obligația legalăprevăzută prin Legea nr. 350/2001 – asigure fonduri, inițieze, finanțeze și elaboreze și supună aprobării Consiliului Local documentații de urbanism pentru dezvoltatea strategică a Sectorului 1.

Clotilde Armand nu a inițiat nicio documentație în tot mandatul, Sectorul 1 se dezvoltă pe o viziune din 1996 (PUG București).

Trebuia elaboreze și supună Consiliului Local aprobe o strategie de dezvoltare a Sectorului 1, tot obligație legală, Sectorul 1 este singurul care nu are, din anul 2019, o strategie de dezvoltare.

  • Trebuia dezvolte programe de ameliorare a calității spațiilor publice și a spațiilor verzi, în baza unei strategii. Nu a făcut acest lucru.
  • Trebuia demareze consolidarea școlilor din Sectorul 1, toate sunt vulnerabile la cutremur. Nu a făcut nicio acțiune în sensul acesta.
  • Trebuia le avizeze și le autorizeze la incendiu.Nu a făcut acest lucru.

Trebuia se ocupe de parcările din sector pe baza Planului de Mobilitate Urbană București-Ilfov aprobat de Consiliul General, nu a făcut niciun proiect din PMUD”, punctează urbanistul Alexandru Pânișoară.

„Clotilde Armand a ratat finanțarea, nu face parte din program”

Alezandru Pânișoră a pregătit, în exclusivitate pentru Gândul, o listă lungă – după cum se poate observa – cu marile nerealizări ale primarului Clotilde Armand.

Președintele ADU atrage atenția că Armand dorește un nou mandat la conducerea Primăriei Sectorului 1 al Capitalei, numai că sunt probleme în ceea ce privește infrastructura de canalizare, de alimentare cu apă potabilă și energie electrică, iar primăria Sectorului 1 nu are nici măcar un arhitect-șef, pentru că edilul în funcție nu a organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Clotilde Armand, în calitate de primar al Sectorului 1, trebuia asigure infrastructura de canalizare, alimentare cu apă potabilă și energie electrică, în baza obligațiilor asumate de România prin Agenda 2030, fiind utilități esențiale și pe care autoritatea trebuie le asigure obligatoriu fiecărui cetățean.

Sunt multe zone în sector nedeservite de utilități. Trebuia implementeze colectarea selectivă în concurs cu sectoarele, Capitala și județul Ilfov, a ratat finanțarea, nu face parte din program.

Aceeași Clotilde Armand trebuia și era obligată de lege organizeze concurs pentru ocuparea funcției de arhitect-șef, nu a făcut asta din 2021 încoace. Trebuia modernizeze și dezvolte piețele agroalimentare din Sectorul 1. Nu s-a ocupat de asta.

  • Trebuia combată depozitarea necontrolată a deșeurilor și creșterea ambroziei. Nu a făcut nimic, a fost sancționată în nenumărate rânduri de Garda Națională de Mediu.
  • Trebuia rezolve problema ANL Henri Coandă, emită certificate de atestare a edificării a construcțiilor realizate de ANL, pentru ca statul nu mai plătească milioane de euro daune către cei care au cumpărat pe credite bancare casele și nu pot deveni proprietari.
  • Trebuia adopte proceduri operaționale și de sistem pe care le publice în conformitate cu sistemul de control intern managerial cu privire la activitatea primăriei. Nu a făcut asta”, atrage atenția Alexandru Pânișoară.

„A prejudiciat sectorul cu 200 milioane euro”

Imaginea prezentată de urbanistul Alexandru Pânișoară reprezintă un adevărat semnal de alarmă referitor la modul în care au decurs lucrurile în mandatul Clotilde Armand.

Ce ar fi trebuit să facă edilul s-a transformat, practic, în ce n-a făcut edilul, spune Alexandru Pânișoară.

Clotilde Armand trebuia asigure salubritatea în sector, spele străzile și trotuarele. Trebuia construiască locuințe sociale. Trebuia valorifice obiectivele de utilitate publică, cum sunt teatrele și cinematografele.

  • Trebuia asigure eficiența, eficacitatea și economicitatea în exercițiile bugetare, dar a prejudiciat sectorul cu 200 milioane euro.
  • Trebuia nu desființeze Direcția Școlilor, prin care putea cumpăra terenul de sport pentru școală – 183 – care nu mai are decât o alee de acces în școală.
  • Trebuia reglementeze semnalistica în sector.
  • Trebuia reglementeze autorizarea funcționarii spațiilor cu alimentație publică. Nici asta nu a făcut.

Clotilde Armand trebuia consolideze clădirile cu risc seismic. Trebuia crească suprafața de spațiu verde și o amelioreze printr-un plan integrat. Nu a făcut nici toate acestea”, explică președintele ADU, în exclusivitate pentru Gândul.

Trebuia consolideze și crească capacitatea unităților spitalicești”

Iar lista (ne)realizărilor lui Clotilde Armand nici nu s-a încheiat încă, avertizează Alexandru Pânișoară, pentru că această listă pare a se prelungi la infinit.

Din păcate, mai spune urbanistul, singurii care au de suferit sunt locuitorii Sectorului 1 al Capitalei, chiar cei pe care Clotilde Armand îi va chema la vot pentru a obține un nou mandat de primar.

Clotilde Armand trebuia implementeze programe de dezvoltare a patrimoniului turistic și îl promoveze. Trebuia consolideze și restaureze patrimoniul cultural, prin taxa de turism pe care o încasează Direcția Turism din cadrul PMB.

  • Trebuia dezvolte sistemul de educație prin construirea de noi unități, fiind un deficit semnificativ de peste 500 de locuri.
  • Trebuia consolideze și crească capacitatea unităților spitalicești, fiind insuficiente și uzate moral.
  • Trebuia promoveze dezvoltarea unui sistem energetic al sectorului, separat de cel centralizat prin Termoenergetica, cu pompe de căldură pe cvartale.
  • Trebuia facă piste pentru bicicliști și trasee pietonale.
  • Trebuia implementeze programe pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor din sector”, mai spune președintele ADU.

Clotilde Armand nu stă bine nici măcar la capitolul „transparență”

Alexandru Pânișoară mai atrage atenția că primarul Sectorului 1 nu stă bine nici la capitolul „transparență”, pentru că nu face publice deciziile primarului.

Mai mult, edilul care își dorește un nou mandat la Primăria Sectorului 1 ar mai avea destule să își reproșeze, la nivel administrativ, spune Alexandru Pânișoară.

Clotilde Armand trebuia implementeze sistem de iluminat public și arhitectural al sectorului, pentru creșterea calității spațiilor publice și scăderea ratei criminalității, vezi Chitila Triaj.

  • Trebuia atragă fonduri neramburabile pentru stații încărcare mașini electrice, sortare deșeuri și casarea autoturismelor vechi.
  • Trebuia digitalizeze Primăria Sectorului 1.
  • Trebuia păstreze pepiniera și o dezvolte pentru asigurarea plantelor pentru sector.
  • Trebuia facă parteneriate publice private în domeniul CDI (cercetare dezvoltare inovare).
  • Trebuia puna în consultare publică proiecte de hotărâre.

Trebuia publice dispozițiile primarului, numai că nu a făcut-o. Este o listă lungă de nerealizări și ele sunt sugestive pentru activitatea prestată de Clotilde Armand pe parcursul acestui mandat de primar al Sectorului 1”, a conchis urbanistul Alexandru Pânișoară, președintele ADU.


Citește și:

EXCLUSIV | Nicușor Dan PIERDE al treilea proces din serialul juridic „Anulare autorizații de construire Sector 2”. Avocat: „Există consecințe grave”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, nou „examen” în fața ANI. Trebuie să explice dispoziția privind mărirea propriului salariu cu 50% (DOCUMENTE)

EXCLUSIV | ISU, sesizat în legătură cu o „anomalie” PERICULOASĂ la primăria lui Nicușor Dan: „Conform legii, sediul PMB ar trebui închis!”

VIDEO | Scandalul bazinelor de înot din Sectorul 1. Clotilde Armand IROSEȘTE milioane de euro din banii statului: „Nu-mi dați mie lecții!”

EXCLUSIV | Dispari în 60 de secunde, varianta Nicușor Dan: „În ședință, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, minim 143.000 € DEGEABA!”

Urbanist, după ce Nicușor Dan s-a LĂUDAT că a mai modernizat 600 m rețea termoficare: „Inutil, nesustenabil, sistemul trebuie regândit în întregime”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO