Achitat definitiv, fostul deputat Ioan Oltean acuză DNA de „tortură psihică” și cere statului român DESPĂGUBIRI de 400.000 €

Achitat definitiv, fostul deputat Ioan Oltean acuză DNA de „tortură psihică” și cere statului român DESPĂGUBIRI de 400.000 €
Publicat: 28/02/2024, 14:38
Actualizat: 28/02/2024, 14:41

Fostul deputat Ioan Oltean a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul ANRP. În același dosar, însăși Crinuţa Dumitrean – fostă șefă ANRP – a fost reținută și acuzată tot de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Achitat definitiv, după ce DNA a clasat dosarul, pe considerentul că fapta nu a existat sau nu este prevăzută de legea penală, fostul deputat Ioan Oltean acuză, acum, Direcția Națională Anticorupție (DNA) că l-a supus torturii psihice, că i-a ascultat în permanență toate convorbirile și, pe fondul acestui stres uriaș, soția sa a decedat în anul 2017.

„Ioan Oltean cere statului român despăgubiri în valoare de 400.000 euro, susținând a fost torturat psihic, atât el cât și soția sa care a decedat în 2017. Ioan Oltean acuză și a fost urmarit și că i-au fost ascultate în permanență toate conversațiile”, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

„Eu nu am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poți să primești un sac cu bani”

Ioan Oltean a fost acuzat ar fi primit un sac plin cu bani în curtea unei biserici din Chitila, ancheta fiind declanșată după denunțul unui preot.

Întrebat dacă a primit bani de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP pentru o despăgubire, Oltean a răspuns că nu a fost niciodată în Chitila.

„Eu nu am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poți să primești un sac cu bani, atâta timp cât nu ai călcat niciodată în Chitila. Acolo e vorba de mine, nu un șofer sau altă persoană. Cu știința mea, nimeni nu a călcat acolo (n.red. – niciun apropiat al său). Dosarul e in nelucru, nu în lucru. Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situația. Eu nu aștept ca fapta să se prescrie. Eu știu că sunt nevinovat”, spunea Ioan Oltean în anul 2019. (mai multe informații AICI)

Procurorii DNA au decis clasarea cauzei

În acelaşi dosar care viza ”acordarea unei despăgubiri supraevaluate” au mai fost trimişi în judecată foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP – Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Marko Atilla Gabor, dar și omul de afaceri Mihai Rotaru, beneficiarul direct al despăgubirii, şi evaluatorul Sergiu Negurici.

La sfârșitul anului 2020, potrivit informațiilor obținute, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO, procurorii DNA au decis clasarea cauzei în dosarul ”ANRP” în care a fost implicat și fostul deputat Ioan Oltean, ”întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”.

”Clasarea cauzei față de inculpații Oltean Ioan, Negurici Sergiu și Rotaru Mihai, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prevăzută de art. 48 din Codul Penal, raportat la art. 13 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Codul Penal și art. 309 din Codul Penal, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

Clasarea cauzei față de inculpații Dumitrean Crinuța Nicoleta, Diacomatu Sergiu Ionuț, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Constantinovici Rodica, Alexandru Lăcărămioara și Marko Attila Gabor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit faptă prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Codul Penal și art. 309 din Codul Penal, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Codul Penal, întrucât fapta nu există”, au decis procurorii DNA ordonanța de clasare, pe data de 16.12.2020. (mai multe detalii AICI)


Citește și:

Nicușor Dan, redus la tăcere ! PIERDE procesele 10 și 11 din saga juridică „Anulare autorizații de construire S2”. Avocat: „Instanța rezistă!”

Cum a reușit o cunoscută creatoare de modă din București, prinsă drogată la volan, să „FENTEZE” și închisoarea, și munca în folosul comunității!

Bucureștenii primesc apă caldă cu țârâita, Nicușor Dan trăiește într-o „TERMOFICARE PARALELĂ”

Oleg Orlov, cel mai cunoscut activist pentru drepturile omului din Rusia, CONDAMNAT la 2,5 ani de închisoare pentru că a criticat invazia din Ucraina

Alexei Navalnîi, ucis chiar înainte de a fi ELIBERAT printr-un schimb de prizonieri? „În seara de 15 februarie, negocierile erau în faza finală”

Ceasul de buzunar al Regelui Carol I, prezentat într-o licitație-eveniment! A fost lăsat, prin testament, celebrului ARHITECT al Casei Regale

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului