Nicușor Dan, redus la tăcere ! PIERDE procesele 10 și 11 din saga juridică „Anulare autorizații de construire S2”. Avocat: „Instanța rezistă!”

Nicușor Dan, redus la tăcere ! PIERDE procesele 10 și 11 din saga juridică „Anulare autorizații de construire S2”. Avocat: „Instanța rezistă!”
Publicat: 27/02/2024, 17:19
Actualizat: 27/02/2024, 17:27

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a fost din nou redus la tăcere de magistrații de la Tribunalul București, în saga juridică „Anulare autorizații de construire S2”. După ce edilul a decis să ceară în instanță anularea/suspendarea autorizațiilor de construire emise de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, un serial juridic fără precedent a fost declanșat, numai că Nicușor Dan bifează eșec după eșec. De ce? Fiindcă nu are calitate procesuală activă în aceste spețe.

Așa cum Gândul a transmis de la bun început, primarul general al Capitalei nu se poate substitui Prefectului Capitalei. Conform legii, numai acesta poate cere anularea unor autorizații de construire, la seiszarea Inspectoratului de Stat în Construcții, dar Nicușor Dan, într-o impetozitate criticată de specialiști, a insistat în demersul său.

Numai că eșecurile lui Nicușor Dan în instanță înseamnă și o „hemoragie” a banului public – așa cum a precizat, de mai multe ori până acum – avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul, fiindcă avocații Primăriei Capitalei – 6 case de avocatură, așa cum a precizat chiar Nicușor Dan – trebuie plătiți, iar cheltuielile de judecată sunt plătite din bugetul local.

  • Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această serie de procese la începutul lunii decembrie a anului 2023. (mai multe informații AICI)
  • Apoi, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut al doilea proces în care cerea – fără a avea această atribuție în fișa de post – anularea unei autorizații de construire care a fost emisă de primarul Sectorului 2 al Capitalei. (detalii exclusive AICI)
  • În 2024, la jumătatea lunii ianuarie, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)
  • În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)
  • Înfrângerea cu nr. 5 a primarului general al Capitalei a survenit în data de 26 ianuarie 2024. (detalii în exclusivitate AICI)
  • Nu a trecut mult timp și Nicușor Dan a pierdut și al șaselea proces, în data de 31 ianuarie 2024, după ce magistrații de la Tribunalul București i-au „reamintit” că demersul său în instanță este unul absurd. (toate informațiile AICI)
  • În data de 7 februarie, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București i le administrează primarului general al Capitalei a continuat, iar Nicușor Dan a pierdut și procesul nr. 7. (detalii AICI)
  • În data de 19 februarie 2024, Nicușor Dan a pierdut două procese într-o singură zi, numărul înfrângerilor ajungând la 9! (informații punctuale AICI)

Avocatul Radu Dinulescu a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că Nicușor Dan și-ar dori, probabil, să facă jungle mlăștinoase urbane în mijlocul Bucureștiului, tocmai pentru ca proprietarii de terenuri, persoane fizice sau juridice, să nu mai poată construi nimic.

Nicușor Dan, încă 10.000 lei cheltuieli de judecată

Marți, 27 februarie 2024, Nicușor Dan a fost din nou „taxat” de judecători, în două procese, unul cu Lidl, iar altul cu Aversa SA. Obiectul proceselor este, bineînțeles, același, respectiv solicitarea lui Nicușor Dan de anulare a două autorizații de construire.

Numai că magistrații i-au transmis, ca și până acum, că nu are calitate procesuală activă și i-au respins cererea.

Procesul nr. 10

„Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților. Respinge acțiunea, ca fiind formulată de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Obligă reclamanții la plata către parata S.C. LIDL ROMANIA S.C.S. a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.000 lei reprezentând onorariu de avocat redus. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată azi, 27.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre – 27.02.2024”, au hotărât magistrații.

Procesul nr. 11

„Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților. Respinge acțiunea, ca fiind formulată de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată azi, 27.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre – 27.02.2024”, au decis magistrații de la Tribunalul București.

Avocatul Radu Dinulescu: „Niște splendide jungle mlăștinoase urbane”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a atras atenția că acest demers juridic al lui Nicușor Dan nu se încheie, fiindcă primarul general al Capitalei insistă și atacă, în ultimă instanță, dreptul fundamental de proprietate.

Continuăm in crescendo. În buna tradiție «nicușoristă”, chiar dacă Justiția încă rezistă, precum coafura, primarul general atacă obsesivo-compulsiv, toate autorizațiile de construire emise de primarul Sectorului 2, care aparțin persoanelor fizice sau juridice private, încălcând astfel nu doar norme de drept procesual civil, ci chiar dreptul fundamental de proprietate.

Cu ocazia primului și, de altfel, ultimului său mandat de primar general, declar că sunt convins că tovarășul Nicușor Dan, văzând că Justiția a început să-l încurce în tentativa lui de a restitui proprietățile private din București naturii sălbatice care stăpânea acum 600 de ani meleagurile intravilane ale frumosului nostru oraș, va vrea să propună , în disperare de cauză, câteva măsuri urgente.

Vă dau exemplu două asemenea măsuri pe care cred că le va propune:

  • Emiterea de dispoziții de primar general prin care să naționalizeze aceste terenuri destinate construirii, să le ia de la «chiaburii» care le dețin și să le treacă în proprietatea obștească, așa cum trebuie să facă un primar general auto-proclamat «de dreapta».
  • Constituirea, la nivelul Primăriei Capitalei, a unei comisii de analiză a protecției mediului în București, condusă de Greta Thunberg (n.red. – cunoscută activistă de mediu din Suedia), care să oblige titularii dreptului de proprietate privată să facă pe terenurile lor niște splendide jungle mlăștinoase urbane.

De ce să nu facem mlaștini în mijlocul Bucureștiului, de vreme ce el se opune dreptului de a construi al tuturor privaților? Instanța încă rezistă și încă îi respinge acțiunile atâtea luni câte mai are de mandat.

În trei luni de mandat, probabil că Nicușor Dan o să treacă la măsuri mai dure, criptocomuniste. O să naționalizeze prin dispoziție. E părerea mea de avocat, specializat în Drept, de trei generații în București și mi-e tare drag de orașul nostru. Nu mai pot să văd că suferă așa din partea lui Nicușor Dan, care nu admite nimic din punct de vedere al dreptului de proprietate”, a încheiat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Arhitectul-șef de la S4, după ce Nicușor Dan a scos posturi-cheie din PMB la concurs: „Nu cred că Bucureștiul este într-o situație de RECICLARE”

Bucureștenii primesc apă caldă cu țârâita, Nicușor Dan trăiește într-o „TERMOFICARE PARALELĂ”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Vali Vijelie, părăsit de soție după ce a văzut pozele din CANCAN.RO. „Fiecare își vede...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
FOTO EXPLOZIV! L-am prins pe Vali Vijelie cu „pofta inimii”. A posedat-o pe stradă
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
A fost găsit craterul din care s-a desprins „a doua Lună” a Pământului