VIDEO | Consilierii locali PSD și PNL, PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Clotilde Armand: ”Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals”

Publicat: 27/04/2023, 10:33
Actualizat: 27/04/2023, 11:10

Clotilde Armand – primarul Sectorului 1 al Capitalei – este acuzată de ”abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, uzurparea funcției” de către consilierii locali PSD și PNL, aceștia anunțând că au depus o plângere penală împotriva edilului.

Totul a pornit de la bugetul pentru anul 2023 al Sectorului 1, Clotilde Armand transmițând către Prefectura Capitalei, potrivit consilierilor PSD și PNL, un buget ”fals” (mai multe informații AICI).

După o serie de ședințe ale Consiliului Local al Primăriei Sectorulu1 1 la care Clotilde Armand nu a participat, bugetul pentru anul 2023 al Sectorului 1 a fost votat cu 26 de amendamente depuse de consilierii locali PSD și PNL, numai că edilul sectorului a transmis la Prefectura Capitalei un buget care nu mai conținea decât 10 amendamente.

Consilierii PNL Sector 1 susțin joi, 27 aprilie, declarații de presă în fața Primăriei Sectorului 1, după depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. La conferința de presă comună cu grupul de consilieri PSD participă și Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, dar și Petre Florin Manole, președinte PSD Sector 1.

Tema principală a conferinței de presă este plângerea penală depusă de consilierii locali PNL și PSD împotriva primarului sectorului 1, Clotilde Armand, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals,  uzurparea funcției (ca urmare a transmiterii unui buget fals către Instituția Prefectului București) și angajarea de cheltuieli înainte ca bugetul local să fi fost aprobat de Consiliul Local.

Plângerea penală depusă de consilierii locali este consecința unui abuz fără precedent al primarului Sectorului 1”, transmite PNL Sector 1.

Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 privind bugetul general centralizat al subunității administrativ-teritoriale Sector 1 al Municipiului București pe anul 2023 a fost transmis de Primăria Sectorului 1 către Instituția Prefectului Municipiului București sub semnătura unei persoane fără calitate și nu reprezintă actul administrativ votat și aprobat de Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, ci un fals grosolan, existând suspiciuni rezonabile privind săvârșirea unor fapte de natură penală”

PNL Sector 1

”Este fără precedent în ultimii 33 de ani de administrație publică locală în România ca un primar să falsifice bugetul”

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1 a declarat în fața jurnaliștilor că această situație este una fără precedent în ultimii 33 de ani, iar Clotilde Armand a ”falsificat” cu bună știință bugetul pentru anul 2023 al Sectorului 1.

Mai mult, după ce secretarul general al Primăriei Sectorului 1 a refuzat să semneze ”falsul”, Clotilde Armand a ”dat-o afară”.

Prezentăm public o situație de neimaginat. Așa ne-am obișnuit, în câțiva ani, că aici se poate întâmpla orice. Noi depunem, astăzi, o plângere penală, nu așa cum face Clotilde Armand sau USR-ul – cai verzi pe pereți -, ci pentru o situație care este pur și simplu inacceptabilă.

Pe înțelesul tuturor, doamna primar a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, a modificat-o doar pe semnătura ei și a trimis-o la Prefectură. Deci a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali. Când secretarul geneal al primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, a dat-o afară și a trimis, pe propria semnătură, la prefect, un buget falsificat de domnia sa.

Este fără precedent în ultimii 33 de ani de administrație publică locală în România ca un primar să falsifice bugetul pe care îl adoptă Consiliul Local. Drept pentru care am sesizat organele competente și ne așteptăm ca lucrurile să fie clarificate și făptașii să fie pedepsiți”, declarat Sebastian Burduja, președintele filialei PNL Sector 1.

”Se creează premisele lipsei de încredere a cetățenilor privind actul de guvernare locală”

Consilierii locali PNL Sector 1 susțin că primarul sectorului încalcă toate prevederile legale printr-un astfel de demers, iar cetățenii din sector își vor pierde încrederea în ”actul de guvernare locală”.

Mai mult, Primăria Sectorului 1 riscă să intre și în imposibilitate de plată – mai multe informații AICI – din cauza acestor tergiversări legate de bugetul pentru anul 2023.

”Faptul că hotărârile aprobate de Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București sunt transmise cu modificări, omisiuni sau completări este o încălcare gravă a prevederilor legale, iar prin aceste infracțiuni de «fals intelectual» și «abuz în serviciu» se creează premisele lipsei de încredere a cetățenilor privind actul de guvernare locală și modalitatea în care sunt gestionate resursele financiare ale unității administrativ-teritoriale”, mai precizează reprezentanții PNL Sector 1.

Cum se apără Clotilde Armand în fața acuzațiilor

Pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 1 a fost postată și ”replică” pe care administrația locală care deține toate pârghiile în acest moment încearcă să contracareze acuzațiile grave lansate de consilierii locali PSD și PNL.

Amendamentele depuse de consilierii locali și adoptate de către Consiliul Local al Sectorului 1 la proiectul de buget pe anul 2023 sunt nelegale, modifică și schimbă arhitectura acestuia, se precizează în această postare, menționându-se și că ”prefectul Municipiului București a constatat existența unor aspecte de nelegalitate ale bugetului care impun reanalizarea actului administrativ în vederea respectării întocmai a prevederilor legale”.

Consilierii PNL și PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus și votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus și bugetul trebuie revotat. Nu-mi dau seama dacă este vorba despre incompetență sau ticăloșie. Așa cum am mai spus, este o confirmare a faptului că această coaliție face rău comunității.

Solicit consilierilor PNL și PSD să intre în legalitate, să respecte punctul de vedere al Prefecturii și să aprobe proiectul de buget așa cum l-am propus. Un proiect bun, axat pe investiții și pe interesele comunității locale. În caz contrar, îi voi acționa în judecată, adevărul și dreptatea sunt de partea mea” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

”În consecință, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru astăzi, 27 aprilie 2023, începând cu ora 15.00, o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1 pentru dezbaterea și adoptarea proiectului de hotărâre privind modificarea și intrarea în legalitate a bugetului pe anul 2023”

Primăria Sectorului 1


Citește și:

EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară sesizează Instituția Prefectului: ”Clotilde Armand încalcă legea, autoritățile statului trebuie să intervină!”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, bun de plată după ce a contestat o amendă de la ISC. „A venit ca primar în calitate de blocangiu, vrea să blocheze tot”

EXCLUSIV | Defunctul om de afaceri i-a lăsat o AVERE uriașă, dar fiul se luptă de 20 de ani cu mama vitregă. Paul Banu: ”Sunt dezmoștenit parțial”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu contestă ”victoria” anunțată de Nicușor Dan după anularea PUZ Parcul Tineretului: ”Instanța a mai omorât o dată mortul!”

Urbanistul Alexandru Pânișoară: ”La Sectorul 1, lucrurile au luat-o razna, iar Clotilde Armand este pe culmile absurdului și penalului!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...