Liberalii din Sectorul 1 o acuză pe Clotilde Armand că A RATAT fondurile din PNRR: „Lumea nu o mai crede, devine greaua moștenire a sectorului”

Liberalii din Sectorul 1 o acuză pe Clotilde Armand că A RATAT fondurile din PNRR: „Lumea nu o mai crede, devine greaua moștenire a sectorului”
Publicat: 23/11/2023, 12:18
Actualizat: 23/11/2023, 14:09

Reprezentanții PNL Sector 1 au organizat, joi, chiar la sediul primăriei conduse de Clotilde Armand, o conferință de presă în care au abordat tema ratării fondurilor din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către actuala administrație a Sectorului 1. Acuzațiile liberalilor se fac auzite, din nou, chiar într-o zi în care este programată o ședință de Consiliu Local furtunoasă.

Potrivit liberalilor, Clotilde Armand se transformă, prin deciziile luate, în „greaua moștenire a Sectorului 1” și, mai mult, încearcă să îi convingă pe cetățenii din sector că ”face”, asta în timp ce ”nu face” nimic la nivel de administrație.

  • La începutul acestei săptămâni, Clotilde Armanda fost acuzată de filiala PNL Sector 1 că nu implementează proiecte votate în Consiliul Local și, mai mult, ar intenționa să facă un „cadou” de 1oo de milioane de euro către „firme prietene” care să repare sau să înlocuiască lifturile din sector. (toate detaliile AICI)
  • În același timp, Clotilde Armand este acuzată de liberali că pregătește și o „mega-pomană” electrorală de 100 milioane de euro.

Clotilde Armand este disperată! Știe că nu mai are nicio șansă la anul și încearcă orice ilegalitate pentru a continua ca vătaf pe banii publici!

Nu mai respectă de mult democrația și votul Consiliului Local. Deși are peste 600 proiecte aprobate de Consiliul Local, care ar însuma mult peste bugetele de investiții, Clotilde nu a fost în stare să ducă mai nimic la îndeplinire!

Dă contracte pe bani publici cu ușile închise doar firmelor de casă și acuză fals opoziția de lucruri pe care doar pixul primarului le poate aproba!”, a declarat consilierul local Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

 „O încălcare grosolană a legii”

Joi, în timpul conferinței de presă organizate de PNL Sector 1, Clotilde Armand s-a aflat, din nou, în centrul atenției.

Ramona Porumb, viceprimarul liberal al Sectorului 1, a fost flancată de consilierii locali Dinu Gheorghe, Dan Podaru, Daniel Ciungu și Raluca Haliț, iar acuzațiile acestora la adresa edilului Clotilde Armand s-au intersectat.

Consilierul local Dinu Gheorghe a avertizat că primarul Clotilde Armand vrea să încalce legeaîn mod „grosolan” și intenționează să se folosească de Consilul Local pentru asta.

O încălcare grosolană a legii, pe care Clotilde Armand încearcă să o facă prin Consiliul Local. Ce se întâmplă? În disperarea de a arăta că face ceva, aruncă banii spre cetățenii din Sectorul 1. Astăzi vrea să deas o mită electorală de 100 de milioane de euro pentru asociațiile care încearcă să schimbe lifturile vechi.

În loc să facă licitație, în loc să meargă să ceară fonduri europene, pentru că se poate, Clotilde Armand vrea săia bani de la bugetul sectorului  și să-i dea către aceste lifturi.

Clotilde Armand vitregește cetățenii sectorului de proiecte și fentează bugetul național. Putea să ia bani din PNRR, refuză să facă acest lucru, cu alte cuvinte ne trezim într-o situație de impas pentru că doamna Armand, din disperare, face abuzuri”, a avertizat consilierul local Dinu Gheorghe.

”Clotilde Armand pune presiune pe președinții și administratorii de bloc”

Dinu Gheorghe

Sectorul 1 nu a trimis la Ministerul Dezvoltării documentele cerute

Consilierul local Daniel Ciungu a precizat că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a ratat fondurile europene din PNRR pentru că nu a trimis la Ministerul Dezvoltării documentele cerute.

Ministerul ne spune în documentul pe care îl vom arăta că Sectorul 1, în mai multe runde de clarificări, nu a venit cu documentele cerute. În 12 din aceste cereri, pur și simplu au venit peste termen. Ne aducem aminte de proiectul privind reabilitarea și digitalizarea tuturor stațiilor STB din Sectorul 1, singurul sector din Capitală care nu va avea acest lucru.

Clotilde Armand ar trebui să-și dea demisia. Zero pe linie… Este un dezastru absolut.

Proiectul cu lifturile este ilegal și, din păcate, Clotilde Armand își bate joc de președinții de asociații de locatari, încă o dată, și nu-i ajută cu absolut nimic. Pixul este la ea, lumea nu o mai crede, devine greaua moștenire a Sectorului 1”, a spus Daniel Ciungu, consilier local PNL, în timpul conferinței de presă.

„În comparație, primarul Ciucu, la S6, a depus pt 24 proiecte, a semnat deja 21 contracte de finanțare și așteaptă la încă 3 răspuns după clarificări. Probabil vor ieși și ele, având în vedere rata de succes pentru restul….Deci, absorbție fonduri europene prin PNRR: S6 100%, S1 2%.”

Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1

„Clotilde Armand pierde fonduri europene pe bandă Rulantă”

Ramona Porumb – viceprimarul Sectorului 1 – spune, la rândul său, că primarul Clorilde Armand nu face altceva decât să piardă fonduri europene ”pe bandă rulantă” și să înregistreze, an după an, excedent bugetar.

Primarul Clotilde Armand înregistrează, de la an la an, excedent bugetar, anul acesta probabil ne vom aștepta la un miliard.  Pe lângă aceasta, pierde fonduri europene pe bandă rulantă. Cu privire la acest proiect al înlocuirii lifturilor, prin decontare directă către asociațiile de proprietari, Clotilde Armand – ceea ce nu a explicat – bagă în datorii asociațiile de proprietari.

Pentru ca o asociație de propretari – după proiectul lui Clotilde Armand – să ajungă a-și înlocui lifturile, trebuie să adune de la proprietari undeva la aproximativ 50 de mii de euro. Prin suma bugetată în prioiect cam aici ajungem, cam la 2.000 de euro pe care trebuie să-i scoată din buzunar fiecare proprietar al unui bloc cu 40 de apartamente.

Să explice priamarul Clotilde Armand cum vor putea acești oameni să adune acești bani. Probabil vor face fiecare credite, se vor împrumuta. După care asociația își face lucrarea și vine la primărie ca să deconteze lucrarea respectivă. Iar primarul decide că nu va deconta aceste sume, pentru că lipsește nu știu ce document (n.red. – cu referire la probleme asemănătoare înregistrate în cazul tichetelor anti-criză promise de Clotilde Armand)”, a declarat Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1.

„Este un proiect ilegal, un proiect care ocolește achizițiile publice, care încalcă legea finațelor publice locale, care bagă în datorii asociațiile de proprietari”

Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1

PNL S1: „Ministerul Dezvoltării confirmă negru pe alb: Sectorul 1 a ratat 40 de proiecte pe PNRR”

Ministerul Dezvoltării confirmă negru pe alb: Sectorul 1 a ratat 40 de proiecte pe PNRR, dezvăluie reprezentanții PNL Sector 1, prin intermediul unui comunicat.

Mai exact, spun aceștia, din 40 de cereri depuse de administrația Armand, doar 28 au intrat în procedura de evaluare, restul de 12 cereri fiind depuse după epuizarea bugetului. Mai mult, cele 28 de cereri, nici măcar una nu a intrat în procedura de contractare, deoarece au fost respinse în cadrul evaluării acestora.

Conform celor menționate expres în ghidurile specifice, lipsa oricăror documente solicitate în faza depunerii cererilor de finanțare duce la respingerea acestora.

Altfel spus, Clotilde Armand s-a făcut că depune cereri pentru atragerea de fonduri europene, după care nu a mai revenit cu completările solicitate de Minister.

În timp ce alti primari din țară și din București nu stiu cum să mai facă să atragă cât mai mulți bani europeni pentru proiecte locale, Clotilde Armand NU VREA să facă aceast lucru.

În schimb, fiind aflată în pragul alegerilor și fără niciun proiect dus până la capăt, pregătește tunuri electoare de 100 de milioane de euro din bugetul local, prin proceduri ilegale și netransparente, expunând asociațiile de proprietari la consecințe legale și asfaltează străzi care NU necesită reparații, tot din bugetul local, lăsând străzile care chiar au nevoie de reparații cu pământ și mizerie.

De ce administrația Armand nu a accesat fonduri europene și nu folosește bugetul local pentru proiecte cu adevărat utile locuitorilor Sectorului 1?

  • Răspunsul este simplu: incompetență.
  • Realitatea este certă: cetățenii au pierdut 4 ani de dezvoltare cu administrația Armand”, au încheiat reprezentanții PNL Sector 1.

Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1, despre NEPĂSAREA de care dă dovadă Clotilde Armand: ”Una au trimis școlile, cu alta a venit primarul la vot!”

„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator