LIVE-UPDATE | Rusia invadează Ucraina – ziua 20: Joe Biden se va întâlni săptămâna viitoare cu liderii NATO la Bruxelles / Un cameraman al postului Fox News a fost ucis lângă Kiev / Aproape 50 de școli și peste 600 de blocuri au fost distruse de bombardamentele rusești, în Harkov

Publicat: 15/03/2022, 00:00
Actualizat: 15/03/2022, 23:09

În ziua de 20 de lupte pe teritoriul Ucranei, aproape toate ofensivele militare rusești rămân blocate după ce au făcut puține progrese în weekend, spune un înalt oficial american al Apărării. Un convoi de evacuare de aproximativ 160 de mașini a reușit să părăsească orașul asediat Mariupol, spun autoritățile de acolo. Au avut loc cel puțin două explozii mari în districtul Borshchagovka din vestul Kievului, marți dimineață, spun jurnaliștii din oraș. Angajata unui post de știri din Rusia a apărut, în direct, cu un panou pe care scrie „Fără război”. Negocierile dintre reprezentanții ruși și ucraineni vor fi reluate marți, după ce a patra rundă de discuții s-a încheiat fără progrese. Rusia continuă bombardarea multor orașe ucrainene. O dronă rusească a pătruns în spațiul NATO și a zburat deasupra Poloniei înainte de a intra în spațiul aerian ucrainean unde a fost doborâtă, a transmis armata ucraineană aseară.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Tot ce trebuie să știi despre războiul din Ucraina, până la această oră:

UPDATE 22:40 – O serie de asociații de activiști elvețieni au creat o petiție către autorități pentru a o expulza din țară pe amanta lui Vladimir Putin, fosta atletă rusă Alina Kabaeva. La scurt timp de la momentul lansării, petiția a fost deja semnată de 30.000 de persoane.

Presa internațională susține în aceste zile că fosta amantă a lui Putin ar fi fost trimisă de președintele rus într-o cabană privată din Elveția. Se presupune că Alina Kabaeva are patru copii cu președintele Rusiei, iar aceștia din urmă s-ar afla în aceeași locație.

UPDATE 22:30 – Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, care a protestat anti-război în direct la TV, a fost amendată cu suma de 30.000 de ruble (250 de euro) şi eliberată din arest.

Marina Ovsyannikova a întrerupt, luni, o transmisie în direct a rețelei Pervîi Kanal (Canal 1), unde lucrează la editor, vorbind tare peste prezentatoare și ținând o pancartă în care se declară împotriva războiului din Ucraina.

UPDATE 21:00 – Rusia a impus sancțiuni asupra președintelui american Joe Biden, secretarului de stat Antony Blinken și altor oficiali americani, a anunțat Ministerul rus de Externe, prin intermediul unui comunicat. De asemenea, premierul canadian Justin Trudeau a fost pus pe lista sancțiunilor și nu mai are voie să intre în Rusia. Fostul secretar de stat Hillary Clinton este şi ea pe listă.

UPDATE 20:50 – Rusia a părăsit în mod oficial Consiliul Europei. De altfel, reprezentanții Kremlinului nu au mai participat la nicio reuniune după ce a început invazia Ucrainei.

Astfel, Potrivit DW, Rusia a părăsit oficial, marți, Consiliul Europei, un organ de supraveghere a drepturilor omului cu sediul la Strasbourg, prevenind o posibilă expulzare din cauza invaziei lansate în Ucraina.

UPDATE 20:20 – Un cameraman al postului american de televiziune Fox News a fost ucis după ce mașina sa a fost atacată în apropiere de Kiev, fiind al patrulea jurnalist omorât în războiul din Ucraina.

Potrivit The Guardian, Fox News a confirmat că este vorba despre cameramanul Pierre Zakrzewski, care se afla în afara Kievului cu jurnalistul Benjamin Hall, rănit în atac.

Suzanne Scott, director executiv al postului de televiziune Fox Nsws, le-a scris angajaților în această dimineață, anunțându-i despre uciderea cameramanului care relata despre războiul din Ucraina. Ea a precizat că jurnalistul rănit rămâne internat în Ucraina.

UPDATE 19:50 – Președintele american Joe Biden se va deplasa, săptămâna viitoare, în Europa pentru o reuniune extraordinară și pentru a-și arăta sprijinul SUA pentru Ucraina, a confirmat Casa Albă. El se va alătura personal liderilor mondiali NATO la Bruxelles, Belgia, joia viitoare, pe 24 martie, potrivit CNN.

„Președintele va călători la Bruxelles, Belgia, la sfârșitul acestei luni, unde se va alătura summit-ului extraordinar al NATO din 24 martie pentru a discuta despre eforturile continue de descurajare și apărare ca răspuns la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, precum și pentru a ne reafirma angajamentul nostru de fier față de aliații noștri din NATO”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, la briefingul de presă de marți.

UPDATE 19:40 – Primarul din Harkov, Ihor Terejov, a afirmat că în urma bombardamentelor masive lansate de forțele rusești au fost distruse 48 de unități de învățământ și peste 600 de blocuri de apartamente, relatează Ukrinform.

„La început, au bombardat mai ales cartierele de la periferie, dar acum s-au îndreptat spre partea centrală. Ei lovesc clădiri administrative: poliția, administrația regională de stat și primăria noastră. Distrug toată infrastructura orașului. 48 de școli au fost complet distruse. Grădinițe, clinici, spitale… Ieri, au lovit chiar și un centru maternal. Este bine că am prevăzut acest lucru și am mutat toate mamele de acolo”, a declarat Terekhov.

UPDATE 18:00 – Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a tras un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea ca Rusia să lanseze un atac chimic în Ucraina.

„Ei (rușii) fac afirmații absurde despre laboratoare biologice (care s-ar afla în Ucraina, n.r.). Aceasta este doar o altă minciună. Și suntem îngrijorați de o operațiune de tip ‘false flag’, care poate include arme chimice”, a mai afirmat liderul NATO.

UPDATE 17:40 – Șeful administraţiei regionale Viniţa, Serghei Borzov, susține că o rachetă strategică de croazieră de tip X-101 (codul NATO), folosită de armata rusă, a fost doborâtă cu o mitralieră în regiunea respectivă, situată în centrul Ucrainei.

Un atac cu opt rachete de acest tip a vizat pe martie aerodromul din Vinniţa. Lansat din Marea Neagră, atacul s-a soldat cu zece morţi. Racheta aer-sol X-101 are o rază de acţiune de până la 4.500 de kilometri.

UPDATE 16:45 – Ucraina consideră că singurul mod în care președintele rus Vladimir Putin va da înapoi este o amenințare serioasă la adresa puterii economice date de combustibili fosili.

Putin crede că Europa și SUA sunt prea slabe pentru a face acest lucru, însă sunt voci care cred că există o cale pentru a lăsa Moscova fără veniturile din petrol și gaze, potrivit unei analize The Guardian.

Aliații președintelui ucrainean Voldimir Zelenski cred că Vladimir Putin va accepta un compromis cu privire la viitoarea neutralitate a Ucrainei doar dacă se confruntă cu o amenințare credibilă la adresa puterii sale economice, prin excluderea rapidă și permanentă a exporturilor de petrol și gaze ale Rusiei de pe piețele europene.

UPDATE 16:00 – Ce pedeapsă riscă jurnalista din Rusia care a apărut în direct la televizor și a cerut oprirea războiului din Ucraina

Marina Ovsyannikova, editorul televiziunii de știri care a apărut în direct cu o pancartă prin care cerea oprirea războiului din Ucraina, ar putea sta peste un deceniu de închisoare.

Marina Ovsyannikova a întrerupt luni o transmisie în direct a rețelei Pervîi Kanal (Canal 1), vorbind tare peste prezentatoare și ținând o pancartă în care se declară împotriva războiului din Ucraina. Videoclipul în care apare aceasta a devenit public, iar președintele Ucrainei i-a mulțumit public pentru gestul ei.

UPDATE 15:43 – Kremlinul ar dori ”normalizarea” relațiilor cu Washingtonul, dar pune condiții: ”De 20 de ani, preocupările noastre au fost ignorate”

Negocierile dintre Rusia și Ucraina continuă și marți, după ce luni au fost întrerupte. Motivul l-a reprezentat o ”pauză tehnică”, iar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a făcut și o ”piruetă” verbală în care a abordat, strict, relația care tinde spre zero dintre Rusia și SUA.

UPDATE 15:41 – Medicii care au fugit din Ucraina ar putea trata refugiați ucraineni, pe teritoriul României. Rafila: Se poate acorda o autorizație de practică provizorie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, marți, că medicii care au fugit din Ucraina ar putea trata refugiați ucraineni, pe teritoriul României. „Se poate acorda o autorizație de practică provizorie”, a explicat el.

UPDATE 15:30 – Au reînceput negocierile dintre Rusia și Ucraina

Discuțiile dintre Rusia și Ucraina au fost reluate marți, a anunțat negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak.

Luni, Podolyak a declarat că negocierile au luat o „pauză tehnică” până marți pentru „lucrare suplimentară în subgrupurile de lucru și clarificarea definițiilor individuale”.


UPDATE 15:03INTERVIU EXCLUSIV| „Putin a pierdut războiul și se simte ca un urs încolțit”. Un istoric din Republica Moldova explică obiectivele președintelui rus

„Similitudinile dintre Rusia putinstă și Germania nazistă sunt izbitoare. Putin devine un al doilea Hitler. Dictatorul de la Kremlin, aidoma Führerului, este din ce în ce mai disperat”, explică, într-un interviu pentru Gândul, Ion Mischevca, istoric și analist politic din Republica Moldova.

UPDATE 15:00 – Ce spunea fostul lider cecen, Djohar Dudaev, despre ucraineni: „Este o mare greșeală să îi consideri slabi”

Fostul lider al Ceceniei, Djohar Dudaev, spunea, într-o carte publicată în anii ’90, că este „o mare greșeală să-i subestimezi pe ucraineni”.

UPDATE 14:58 – S-a aflat ce IQ are Vladimir Putin. Cât de inteligent (sau nu) e președintele Rusiei, de fapt

IQ-ul lui Vladimir Putin – iată unul dintre subiectele despre care autoritățile din Rusia nu vor vorbi niciodată în mod public. Unii ar spune că este genial, în timp ce alte persoane îl cataloghează drept „un irațional”.

UPDATE 14:43 – New York Times: Vladimir Putin desfășoară un tip de armament misterios în Ucraina

Oficialii serviciilor secrete ale SUA au descoperit că rachetele balistice lansate de Rusia în Ucraina conțin „momeli” care derutează radarele de apărare aeriană.

UPDATE 14:27 – Cine este hacker-ul care oferea servicii de comunicații pentru „teroriștii lui Vladimir Putin”. Serviciile Secrete anunță că l-au arestat

Serviciul de Securitate de la Kiev anunţă că lucrează „fără oprire pentru a reţine aliaţii ocupanţilor” pe teritoriul Ucrainei. Aceștia au depistat și arestat un hacker care le-a oferit „teroriștilor lui Putin comunicații mobile”, informează Serviciul de Securitate al Ucrainei.

UPDATE 14:22 – Poveste emoționantă: Sute de români s-au oferit să adopte un copil orfan sosit din Ucraina. „Nu am mamă, nu am tată, au murit, iar acum nu mai am nici țară”

Cazul copilului orfan din Ucraina, micuțul Sașa Reznicenko, de doar 9 ani, a stârnit un val de empatie din partea românilor, sute de oameni interesându-se despre cum ar putea să îl adopte pe băiat.

UPDATE 14:00 – Patru oameni au murit în urma atacurilor asupra Kievului

Numărul persoanelor ucise în atacurile aeriene asupra capitalei Ucrainei de luni dimineață a ajuns la patru, a declarat primarul Kievului, conform The Guardian.

Inițial, serviciile de urgență au anunțat, anterior, că două persoane ucise.

UPDATE 13:52 – O tânără din Ucraina, refugiată într-o sală de sport din Galați, strânge milioane de vizualizări pe TikTok

O tânără refugiată ucraineană, găzduită într-o sală de sport din Galați, a devenit virală pe TikTok, după ce distribuit două clipuri video în care a arătat felul în care se poartă românii cu ea.

UPDATE 13:50 – Animalele de la grădina zoologică din Ucraina suferă de foame și frig. „Fără un coridor sigur, moartea le paște la orice pas”

Din cauza atacurilor rusești asupra Kievului, o grădină zoologică mare din apropierea capitalei Ucrainei face apel la un coridor sigur pentru salvarea animalelor. (Vezi galerie foto aici…)

UPDATE 13:00 – Grupul de hackeri Anonymous anunță că a trimis 7.000.000 de mesaje anti-război utilizatorilor ruși de telefoane mobile pentru a le spune adevărul despre invazia Ucrainei.


UPDATE 12:40– Autoritățile britanice: Rusia plănuiește să organizeze un „referendum” în Hersov, pentru legitimarea zonei ca republică separatistă

Rusia ar putea încerca să organizeze un „referendum” în Herson pentru a legitima noua republică.

UPDATE 12:30 – Rusia susține că a preluat controlul asupra regiunii Herson

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a declarat că forțele ruse au preluat controlul total asupra regiunii Herson din sudul Ucrainei.

BBC anunță că nu a putut verifica în mod independent afirmațiile lui Igor Konașenkov.

Agenția de presă Interfax-AVN l-a citat spunând că forțele ruse au preluat controlul deplin asupra întregului teritoriu.

Sursa: BBC

UPDATE 12:20 – O ucraineancă își caută cu disperare copilul de doar 4 ani. Băiețelul fugise cu bunica sa cu o barcă, dar femeia a murit, iar el e dat dispărut

Una dintre poveștile impresionante de viață ale ucrainenilor care fug din calea războiului este cea a micuțului Sasha, de doar 4 an, pe care mama sa îl caută acum disperată.

UPDATE 12:16 – Putin condamnă poporul rus la foame, tristețe și marginalizare

Orice lider al unei țări de pe această planetă ar trebui să nu uite că prezența lui în cea mai înaltă funcție a statului este trecătoare, iar cel mai important punct de pe agenda sa de lucru rămâne interesul poporului pe care îl conduce. Din păcate, însă, istoria oferă exemple oribile care demonstrează că – luați de valul orgoliului exacerbat și încântați de ploconelile celor din camarila prezidențială – președinți ai lumii s-au transformat, încetul cu încetul, în personaje malefice, perfide, rupte nu numai de realitatea înconjurătoare, ci și de cei cărora le-au promis pace, liniște și bunăstare.

UPDATE 12:07 – Înalți oficiali ruși ai Apărării, sancționați de Departamentul de Stat SUA: ”Lumea a privit îngrozită cum Rusia comite un atac premeditat, neprovocat și nejustificat”

Departamentul de Stat SUA impune noi sancțiuni care vizează 11 reprezentanți de rang înalt ai forțelor ruse și ai complexului militar-industrial, inclusiv șeful Gărzii Naționale Ruse, Viktor Zolotov, șeful Serviciului Federal Rus pentru cooperarea tehnico-militar, Dmitri Șugaiev, și Alexander Mikheyev, directorul executiv al Rosoboronexport, unica agenție intermediară de stat pentru exporturile / importurile din Rusia de produse, tehnologii și servicii legate de apărare și cu dublă utilizare.

UPDATE 11:57 – Mihail, soția și fiul lor au murit după ce un tanc rusesc le-a bombardat maşina. „Această familie frumoasă nu mai există”

Mai multe explozii au zguduit, marți dimineață, capitala ucraineană, precum și în Harkov, după o altă zi în care bombardamentele forțelor ruse au făcut victime în mai multe orașe.

UPDATE 11:55 – Soldații ruși suferă de foame pe front. Rusia a cerut rații militare de la China

Rusia a cerut asistență militară și financiară de la China, în contextul războiului din Ucraina. Vladimir Putin are nevoie inclusiv de hrană pentru soldații săi, semnalând problemele logistice de pe front.

UPDATE 11:50 – Gest scandalos al sportivilor ruși. Cum își arată jucătorii de hochei pe gheață susținerea pentru războiul din Ucraina

După doar o săptămână după ce gimnastul Ivan Kuliak a apărut pe podiumul Cupei Mondiale de la Doha cu un „Z” pe piept, un alt gest pro-rus a avut loc la un eveniment sportiv. Jucătorii de hochei pe gheață își arată sprijinul pentru războiul împotriva Ucrainei, formând litera „Z” pe teren.

UPDATE 11:33 – Spania a sechestrat un iaht de lux în valoare de 128 de milioane de euro care ar aparține unui oligarh rus apropiat al lui Putin. Cum arată nava

Autoritățile spaniole au sechestrat luni un iaht denumit Valérie, în valoare de aproape 128 de milioane de euro, care ar aparține oligarhului rus Serghei Cemezov, şeful conglomeratului rus din industria de apărare Rostec şi aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit AFP.

UPDATE 11:30 – Un lunetist britanic susține că armata rusă este „nimicită” de soldații ucraineni, care luptă ca „talibanii pe steroizi”

Shane Matthews, un lunetist britanic pensionat, fost caporal în Batalionul 2 al Regimentului Regal, se află în Kiev, unde luptă contra armatei ruse, după ce a activat în Irak și Afganistan.

UPDATE 11:05 – „Vrea să-i bombardeze până la supunere”. Kasparov dezvăluie planul lui Vladimir Putin

Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari şahiști din istorie și opozant al actualului regim de la Kremlin, consideră că ultimele bombardamente reprezintă modalitatea prin care Vladimir Putin încearcă să-i convingă pe ucraineni să se predea.

UPDATE 11:00 – Incident grav: O dronă rusească a pătruns în spațiul NATO, pe teritoriul Poloniei, anunță armata Ucrainei

O dronă rusească a pătruns în spațiul NATO și a zburat deasupra Poloniei înainte de a intra în spațiul aerian ucrainean unde a fost doborâtă, a transmis armata ucraineană aseară.

Comandamentul forțelor aeriene ucrainene a spus că drona a zburat în spațiul aerian NATO și a acuzat Moscova de „provocare”, scrie The Times.

UPDATE 10:52 – Brigăzile de tancuri americane ar putea reveni în Europa și ar fi amplasate în România și Polonia, spune un expert militar american și profesor la Colegiul de Război al SUA

Dacă războiul Rusiei împotriva Ucrainei determină Pentagonul să trimită brigăzi de tancuri înapoi în Europa, acestea ar putea ajunge în Românai și Polonia, scrie stripes.com, citând expertul militar John R. Deni, profesor la Colegiul de Război al Armatei din SUA. În timpul Războiului Rece, SUA avea brigăzi de tancuri staționate în Germania.

UPDATE 10:35 – Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei merg la Kiev, în ciuda atacurilor lansate de trupele ruse, pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski

Liderii Poloniei, Cehiei și Slovaciei merg, marți, la Kiev, într-o misiune a Uniunii Europene prin care vor arăta sprijinul oferit Ucrainei pe măsură ce invazia Rusiei se intensifică.

UPDATE 09:56 – Primarul Kievului, Vladimir Klitschko, a filmat dezastrul lăsat în urmă de bombe: Așa arată războiul dezlănțuit de ruși asupra civililor

Vladimir Klitschko, primarul Kievului, a postat pe Twitter mai multe video-uri de pe străzile capitalei Ucrainei cu dezastrul lăsat în urmă de rachetele rusești, care lovesc orașul de mai multe zile. Luni, Klitschko a filmat craterul uriaș lăsat în urmă de o rachetă care a lovit direct un autobuz în mijlocul drumului.

UPDATE 09:30 – Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina anunță că, până acum, peste 13.500 de ocupanți ruși au fost uciși

Bilanțul pierderilor suferite de armata rusă în 20 de zile de război:

  • Avioane – 81;
  • Elicoptere – 95;
  • Rezerve – 404;
  • Blindate – 1279;
  • Sisteme de artilerie – 150;
  • Sisteme de apărare aeriană – 36;
  • Sisteme de lansare de rachete multiple – 64;
  • Cisterne – 60;
  • Echipament auto – 640;
  • Nave (ambarcațiuni) – 3;
  • UAV nivel operațional-tactic – 9;
  • Personal – peste 13.500 de persoane.


UPDATE 09:15 – Două persoane au fost ucise în urma bombardamentelor din Kiev, marți dimineață, potrivit serviciului de stat de urgență al Ucrainei

La fața locului au fost găsite cadavrele a două persoane, 35 de persoane au fost salvate, scrie The Guardian.


UPDATE 09:06 – Războiul din Ucraina ar trebui să se termine în primăvara aceasta, altfel Rusia rămâne fără resurse, estimează un consilier al președintelui Ucrainei

Războiul din Ucraina ar trebui să se încheie până în mai, deoarece Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia, a susținut Oleksiy Arestovich, un consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean, scrie the Guardian, citând un videoclip publicat de mai multe instituții de presă ucrainene.

UPDATE 09:00 – Cum arată Harkiv după o nouă noapte de bombardamente.

UPDATE 08:45 – Putin a recrutat peste 40.000 de sirieni, care să lupte în Ucraina

Peste 40.000 de sirieni s-au înregistrat ca să plece în Ucraina, pentru a lupta alături de Rusia, informează ONG-ul Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Luni, grupul a precizat că niciun sirian nu a ajuns deocamdată în Ucraina.

UPDATE 08:35 – Stația de metrou Kiev a fost avariată în urma unei explozii

Rețeaua de metrou din Kiev a postat pe Twitter că una dintre explozii din această dimineață a deteriorat fațada stației Lukyanivska.

Lukyanivska este destul de aproape de centrul Kievului. Stația a fost închisă din cauza pagubelor.


UPDATE 08:11 – Cristian Tudor Popescu: „L-aș suprima pe Putin, chiar dacă aș muri și eu odată cu el”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că ar fi capabil să-l „suprime” pe Vladimir Putin. Într-o postare dură pe Facebook, intitulată „Ură pură”, CTP explică faptul că același sentiment de ură l-a avut și pe vremea lui Ceaușescu.

UPDATE 07:36 – Opozantul rus care a supraviețuit la două tentative de otrăvire, avertisment dur: „Nimic nu-l va opri pe Putin!”

Vladimir Kara-Murza, unul dintre cei mai cunoscuți opozanți ai regimului lui Vladimir Putin, a declarat, la CNN, că președintele rus nu mai poate fi oprit, în tentativa sa de cucerire a Ucrainei.

UPDATE 07:00 – Președintele ucrainean Volodimir Zelenski imploră trupelor ruse să se predea

El le transmite militarilor ruși că „au șansa de a trăi” dacă aleg să depună armele.

„În numele poporului ucrainean, vă oferim șansa de a trăi. Dacă vă predați forțelor noastre, vă vom trata așa cum oamenii trebuie să fie tratați: cu demnitate. Felul în care nu ați fost tratați în armata voastră. Și felul în care armata voastră nu tratează oamenii noștri. Alegeți”, a spus Zelenski, în cel mai recent discurs al său.

El a mai spus că războiul din Rusia a devenit un „coșmar” pentru armata rusă, deoarece pierde o mulțime de trupe și echipament.

Cu toate acestea, el a spus că discuțiile cu Rusia vor continua marți.

UPDATE 06:32 – Un bloc de apartamente din Kiev este în flăcări

O clădire rezidențială ar fi incendiată în Kiev, după ce explozii au fost auzite anterior în capitală, potrivit unui raport al Agenției Naționale de Știri Ucrainene, Ukrinform, citată de BBC.

Nu au existat alte detalii până acum și nu se știe câte persoane – dacă există – sunt rănite.


UPDATE 05: 45 – Rachete lansate din Belarus

Canalul local Ukraine 24 a transmis că două explozii puternice au fost auzite la marginea de vest a orașului – în districtul Borshchagovka din Kiev.

Potrivit unei știri transmise de canalul de presă, rachetele au fost lansate din partea belarusă. BBC spune că nu a putut verifica informația din altă sursă.

Sirenele de raid aerian s-au auzit în Kiev, dar și în Odesa, în partea de sud a orașului, în centrul orașului Uman și în regiunea Hmelnytsky.

UPDATE 05:33 – Explozii puternice au fost auzite în Kiev

Jurnaliștii aflați în Kiev au anunțat, marți dimineața, că au auzit explozii puternice în capitala Ucrainei.

Atacurile din partea trupele ruse, înainte de zori, au devenit o trăsătură comună a acestui război până acum.


UPDATE 00:55 – Protest în direct, la un post TV din Rusia. Ce a pățit o angajată, care a afișat mesaje anti-război în timpul unui jurnal de știri

O jurnalistă a postului tv Pervîi Kanal (Canal 1) din Rusia a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, timp de câteva secunde, purtând o pancartă pe care scria „Nu Războiului”. Agențiile ruse de știri au relatat că ulterior femeia a fost reținută și acuzată de „discreditarea forțelor armate”. Jurnalista care a protestat se numește Marina Ovsiannikova și este editor la Canal 1.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...