EXCLUSIV | ANI s-a sesizat în cazul consilierului general USR Ana Ciceală. Președintele ADU: ”Nu declară veniturile reale, fals în declarații!”

EXCLUSIV | ANI s-a sesizat în cazul consilierului general USR Ana Ciceală. Președintele ADU: ”Nu declară veniturile reale, fals în declarații!”
Publicat: 04/08/2023, 11:55
Actualizat: 04/08/2023, 11:59

În luna aprilie a acestui an, urbanistul Alexandru Pânișoară – președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU) – a transmis către Agenția Națională de Integritate (ANI) o sesizare în care o acuză de ”fals în declarații” și ”încălcarea legii” pe Ana Ciceală, consilier municipal al Uniunii Salvați România (USR).

În urma acestei sesizări, ANI i-a transmis lui Alexandru Pânișoară că s-a sesizat din oficiu în acest caz, urmând a fi efectuate toate cercetările necesare.

Alexandru Pânișoară a ridicat mai multe semne de întrebare în legătură cu veniturile obținute de Ana Maria Ciceală, punctând că aceasta, cu toate că declară un venit care nu este impresionant, a ”reușit” să finanțeze USR cu 21.300 lei. Mai mult, Ana Ciceală ar fi închis, într-un an, și un credit de 28.000 de lei, mai spune Alexandru Pânișoară.

”Era angajată la Asociația «Salvați Bucureștiul», cumva mâna dreaptă a lui Nicușor Dan”

În exclusivitate pentru Gândul, urbanistul Alexandru Pânișoară a declarat a explicat cum s-a decis să sesizeze Agenția Națională de Integritate, spunând că o cunoaște pe Ana Ciceală încă de când aceasta era ”mâna dreaptă” a lui Nicușor Dan la Asociația ”Salvați Bucureștiul”.

Ana Maria Ciceală este consilier general, o cunosc foarte bine, pot spune, era angajată la Asociația «Salvați Bucureștiul», cumva mâna dreaptă a lui Nicușor Dan. Se ocupa de toată partea de fonduri, de granturi…

După ce a devenit consilier general, au fost mai multe scandaluri legate de ea, în centrul atenției aflându-se companii de defrișare de la Buzău. Eu nu știam că Ana Ciceală are și alte surse de venit, în afară de job-ul de la asociație. Ulterior, am aflat că are un copil și, încetul cu încetul, am încercat să aflu de unde provin veniturile sale. Nu știam că ar lucra și în altă parte și am vrut să aflu cum poate să își susțină familia.

Am răsfoit declarațiile de avere depuse de Ana Ciceală și mi-am dat seama că, de fapt, ea nu declară veniturile reale. A reușit să închidă un credit într-un an de zile, a finanțat și partidul (n.red. – USR), numai că – la capitolul venituri – sunt menționate sume minime. Matematic, nu iese calculul…

Din punctul meu de vedere, este evident că Ana Ciceală are niște surse de venit pe care nu le-a declarat și am considerat că este necesar să sesizez ANI cu privire la asta.

Răspunsul ANI este destul de ciudat, menționează că s-au sesizat din oficiu, dar asta după sesizarea mea. Totuși, înseamnă că au reținut niște neconcordanțe acolo”, a declarat urbanistul Alexandfru Pânișoară, în exclusivitate pentru Gândul.

”Fapte care ridică semne mari de întrebare cu privire la integritatea membrilor USR”

Urbanistul Alexandru Pânișoară a mai precizat, de altfel, că există semne de întrebare referitoare la declarațiile Anei Maria Ciceală, consilier general USR, iar acestea nu au primit, încă, niciun răspuns.

Este vorba, practic, de o discrepanță între veniturile declarate și ”proveniența/gestionarea” finanțelor Anei Maria Ciceală.

Am descoperit fapte care ridică semne mari de întrebare cu privire la integritatea membrilor acestui partid.

Ana Maria Ciceală, consilier general USR, pare să fi omis cu bună știință să declare veniturile sale reale în declarația de avere. În ciuda unui venit declarat de numai 2.200 lei pe lună, susține că își poate crește copilul și chiar să finanțeze partidul cu o sumă impresionantă de 21.300 lei.  Această discrepanță ridică întrebări serioase despre proveniența și gestionarea finanțelor sale.

De asemenea, am aflat că Ana Maria Ciceală a închis într-un an un credit în valoare de 28.000 lei, în timp ce trăiește cu un venit declarat aproape de minimul pe economie. Aceasta ridică încă un semnal de alarmă cu privire la modul în care a putut face față acestor responsabilități financiare”, a avertizat urbanistul Alexandru Pânișoară.

”Cum poate susține că trăiește cu un venit atât de mic, dar să finanțeze partidul cu o sumă atât de mare?”

Întrebările sunt ”legitime”, consideră Alexandru Pânișoară, iar ele au în vizor tocmai ”onestitatea” și ”corectitudinea” membrilor USR.

În ultimă instanță, a mai transmis președintele ADU, încrederea cetățenilor în politicieni, în general, poate fi ”subminată” dacă nu sunt lămurite toate ”petele de umbră” care apar într-un astfel de scenariu, urmând acum ca ANI să transmită concluziile cercetării care va fi efectuată.

Aceste informații ridică întrebări legitime cu privire la onestitatea și corectitudinea membrilor partidului USR. Cum este posibil ca un consilier general să facă fals și să nu-și declare veniturile reale? Cum poate susține că trăiește cu un venit atât de mic, dar să finanțeze partidul cu o sumă atât de mare?

Astfel de acțiuni nu fac altceva decât să submineze încrederea cetățenilor în politicieni și în politică, în general. Noi, ca alegători, avem dreptul să știm că cei pe care îi votăm ne reprezintă interesele și acționează în mod transparent și onest”, a mai precizat urbanistul Alexandru Pânișoară.


Citește și:

EXCLUSIV | Dosarul ”10 august”. Bătuți și buni de plată, soții Tocană contraatacă, după 5 ani, la Parchetul Militar: ”Nu s-a făcut niciun pas înainte”

VIDEO EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea a gustat din aerul libertății, în cătușe. Dus, sub pază, la spital!

EXCLUSIV | Cristian Jura (CNCD), după ce Consiliul s-a autosesizat în cazul femeii din Urziceni care a născut pe trotuar: ”Există motive multiple!”

VIDEO EXCLUSIV | Motivul pentru care șeful ANPC l-a sunat noaptea pe comandantul IPJ Constanța. Ce s-a întâmplat la restaurantul Sofra din Mamaia

EXCLUSIV | Scandalul ”Greenfield”, dezamorsat temporar după ce CGMB a votat ”varianta Nicușor Dan”. Care sunt riscurile imediate

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern