EUROVISION 2012 – ROMÂNIA, în FINALĂ. MANDINGA va cânta din nou ZALEILAH sâmbătă seară

EUROVISION 2012 – ROMÂNIA, în FINALĂ. MANDINGA va cânta din nou ZALEILAH sâmbătă seară
EUROVISION 2012 ULTIMA ORĂ

EUROVISION 2012 a început marți, 22 MAI, când MANDINGA s-a calificat cu piesa ZALEILAH, în FINALA EUROVISION 2012 de pe 26 MAI.

ROMÂNIA s-a bătut cu alte 17 țări, pentru cele zece poziții care duc în FINALA EUROVISION 2012. Prezența românească la Baku a fost una „cu cântec”, solista Elena Ionescu acuzând probleme tehnice în timpul concursului. La un moment dat, spectatorii au putut observa cum solista din România are probleme cu casca din ureche, moment în care mediile sociale au luat foc. În această dimineață, TVR – partener al evenimentului – a venit cu un anunț, transmițând că organizatorii își cer scuze.

IATĂ PRESTAȚIA TRUPEI MANDINGA ÎN PRIMA SEMIFINALĂ EUROVISION 2012:

Țările calificate în finală sunt: ROMÂNIA, Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia și Irlanda.

Iată desfășurarea spectacolului în format LIVETEXT:

UPDATE 23:38 STOP VOT. În curând vom afla dacă România s-a calificat în finală.

UPDATE 23:22 Începe votul. Românii din străinătate pot vota trupa Mandinga. O persoană poate vota de 20 de ori de pe același număr de telefon.

UPDATE 23:18 Gemenii de la Jedward, din Irlanda, încheie prima semifinală Eurovision 2012.

UPDATE 23:14 E rândul Republicii Moldova. Pasha Parfeny cântă în engleză o piesă cu nume românesc: Lăutar.

UPDATE 23:11 Reprezentanții Austriei au venit cu o combinație între rap și dance, cântată într-un dialect foarte rar. Îi ascultm pe Trackshittaz cu Woki Mit Deim Popo.

UPDATE 23:06 Compact Disco, una dintre cele mai cunoscute trupe din Ungaria, interpretează Sound of Our Hearts.

UPDATE 23:01 Un moment mult așteptat. Buranovskiye Babushki, bunicuțele din Rusia care și-au lăsat casele din munții Ural pentru a veni la Eurovision sunt pe scenă. Pe scenă este și un cuptor, bunicuțele încercând să recreeze o scenă dintr-o bucătărie tradițională rusească.

UPDATE 22:57 Soluna Samai are tată german, mamă elvețiană și s-a mutat în Danemarca, țară pe care o reprezintă la vârsta de 10 ani. A cânta o vreme pe străzi, iar acum pe scena Eurovision interpretează piesa Should’ve Known Better, una dintre favorite.

UPDATE 22:53 Ascultăm acum La La Love, piesa cântată de Ivi Adamou, concurenta din Cipru.

UPDATE 22:49 Urmează în concurs o piesă despre rețeaua de socializare Facebook. Aceasta este cântată de Valentina Monetta, reprezentanta statului San Marino.

UPDATE 22:46 Izabo reprezintă Israelul cu piesa Time. Trupa israeliană cântă o combinație de rock psihedelic, disco și punk.

UPDATE 22:41 Deși reprezintă Finlanda, Pernilla cântă în limba suedeză, ea făcând parte din această comunitate. Numele piesei sale s-ar traduce „Câmd închid ochii”.

UPDATE 22:39 Iris din Belgia este o tânără cântăreață de doar 17 ani. Este o prezență angelică pe scena de la Baku.

UPDATE 22:37 Cititorii comentează pe pagina de Facebook Gândul problemele cu casca pe care le-ar fi avut Elena Ionescu de la Mandinga.

UPDATE 22:34 Din ELVEȚIA, vine trupa Sinplus care cântă Unbreakable. Trupa este formată din doi frați, care au crescut ascultând Queen, U2, dar și Bob Marley.

UPDATE 22:28 MANDINGA urcă pe scenă cu piesa ZALEILAH. Este cea mai colorată apariție de până acum și face cel mai spectaculos show. Nu lipsesc din el efectele pirotehnice. Casca se pare că i-a făcut o serie de probleme solistei Elena Ionescu.

UPDATE 22:26 Emoții, urmează MANDINGA.

UPDATE 22:24 Reprezentanta Albaniei, Rona Nishliu, cântă Suus. Rona este cunoscută în țara sa atât pentru melodiile pop, cât și pentru cele jazz. A fost a doua oară când a participat la selecția națională, iar de această dată s-a calificat. La semifinală a venit cu o coafură ciudată și cu o piesă extrem de dramatică.

UPDATE 22:18 Din LETONIA vine Anmary pentru a cânta Beautiful Song. Are o prestație cuminte, ca și ținuta pe care o poartă. ATât ea cât și dansatoarele par câteva angajate dintr-o multinațională la petrecerea firmei.

UPDATE 22:14 Pe scenă urcă reprezentanta Greciei, Eleftheria Eleftheriou, care cântă piesa Aphrodisiac, cu puternice accente balcanice. Tânăra grecoaică a visat întotdeauna să devină cântăreață, iar acum este obsedată să fie în formă maximă pentru semifinala Eurovision.

UPDATE 22:11 Este rândul ISLANDEI. Greta Salome & Jonsi cântă Never Forget. Jonsi și-a reprezentat țara și în 2004, iar acum a luat-o cu el și pe Greta Salome. Este un duet frumos, în care vocea gravă a lui Jonsi și glasul limpede al Gretei Salome aduc aminte aminte de poveștile nordice.

UPDATE 22:07 Primul concurent este reprezentantul Muntenegrului, Rambo Amadeus. Pentru Rambo Amadeus, artist foarte cunoscut în fosta Iugoslavie, muzica și umorul au o legătură foarte strânsă. Piesa Euro-Neuro este o parodie a ceea ce se întâmplă în zona euro. Pe scenă este un cal troian, o aluzie evidentă la Grecia, iar mai mulți dansatori aduc pe scenă o pancartă pe care scrie „Euro Neuro Monetary Break Dance”.

UPDATE 22:05 Prezentatorii enumeră cele 6 țări deja calificate în finală: Azerbaidjan, țara gazdă, plus plus țările care sponsorizează concursul: Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania.

UPDATE 22:01Semifinala de la Baku a început. „Bună seara, Europa!”, spune unul dintre cei prezentatori.

UPDATE 21:55 În câteva minute, începe prima semifinală a EUROVISION 2012. 10 piese din cele 18 pe care le vom auzi în această seară se vor califica în finala de pe 26 mai.

MANDINGA va cânta a șasea în această seară și se bazează pe voturile românilor din diaspora, dar și ale străinilor care vor să audă ZALEILAH în FINALA EUROVISION 2012.

Vedeți mai jos un interviu pe care Mandinga l-a dat astăzi, înainte de concurs.

EUROVISION 2012: MANDINGA – ZALEILAH. VIDEO OFICIAL

EUROVISION 2012: MANDINGA – ZALEILAH. PRIMA REPETIȚIE:

EUROVISION 2012: MANDINGA – ZALEILAH. A DOUA REPETIȚIE:

CITEȘTE MAI JOS TOTUL DESPRE MANDINGA LA EUROVISION 2012:

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
GENIAL! Cum scapi de condensul și umezeala din casă. Ce trebuie să faci zilnic
Când se aprind luminițele în București 2020? Răspunsul clar dat de Nicușor Dan
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Ai un interviu online pentru un nou job? Trebuie să pui în practică aceste sfaturi...
Inchide