RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. Cele mai importante evenimente ale săptămânii, dezbătute în direct la Gândul Live cu Emma Zeicescu

RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. Cele mai importante evenimente ale săptămânii, dezbătute în direct la Gândul Live cu Emma Zeicescu
GÂNDUL LIVE. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, invitații Emmei Zeicescu, vineri, 10 iulie, începând cu ora 11.30
Publicat: 10/04/2020, 14:26
Actualizat: 10/04/2020, 14:26

O nouă săptămână dificilă pentru români, în care numărul celor infectați de coronavirus a trecut de 5.000 și cel al deceselor a ajuns la 265. Joi seară, autoritățile au emis o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 8, care atrage noi restricții, dar și o ușoară relaxare a măsurilor privind prevenirea coronavirusului. Dincolo de criza Covid-19, opinia publică a dezbătut și cazul polițistului care a bătut un cetățean, care refuzase să se legitimeze și trecuse la violență fizică și injurii. Întreaga scenă a fost filmată de un bărbat, de la geamul apartamentului și a devenit subiect viral de presă. Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, a avut două intervenții la GÂNDUL LIVE, referitor la acest eveniment, dar și la alt incident, în care polițiștii au fost amenințați cu o armă albă de mai mulți romi.

GÂNDUL LIVE 10 APRILIE

GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, despre imaginile cu polițiștii amenințați de romi: „Nimic nou. Bine că nu au ieșit cu sabia” / „Avem nevoie de pistoale cu electroșocuri”

Dumitru Coarnă, șeful SNPPC (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual), a comentat, la GÂNDUL LIVE, imaginile cu polițiștii amenințați cu cuțitul de mai mulți romi, care dădeau o petrecere în curtea casei.

GÂNDUL LIVE. Alex Velea: „Fiți puternici, o să treacă și această perioadă. Mâncați sănătos și faceți sport!” / Antonia: „Ne bucurăm de timpul petrecut împreună”

Antonia și Alex Velea au vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cum își petrec perioada în izolare, alături de copii. Deși duc dorul scenei, artiștii se bucură de timpul petrecut împreună: se joacă alături de cei mici, gătesc, mănâncă sănătos și fac mult sport.

GÂNDUL LIVE 9 APRILIE

Dumitru Coarnă, lider sindical SNPPC: „Dacă nu o să scuipați polițiștii, nu le puneți mâna în gât și nu o să le rupeți epoleți, nu o să primiți același tratament”

Dumitru Coarnă, lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual consideră că polițistul bucureștea care a reacționat prin forță după ce un bărbat a refuzat să se legitimeze nu și-a depășit autoritatea, acțiunea lui fiind justificată în context.

Cine decide care bugetari intră în șomaj tehnic? Răspunsul Violetei Alexandru, ministrul Muncii, la GÂNDUL LIVE

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a detaliat la Gândul Live, proiectul de lege pregătit de Guvern privind șomajul tehnic în instituțiile publice.

Marius Ghenea: Companiile sunt afectate direct și indirect / Afacerile au fost închise prin decrete guvernamentale și ordonanțe militare, nu din cauza lăcomiei antreprenorilor

Antreprenorul Marius Ghenea a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre ajutorul pe care statul ar trebui să-l ofere companiilor în aceste momente dificile pentru economie, din cauza crizei de coronavirus, astfel încât patronii să nu fie nevoiți să concedieze angajații. Ghenea atrage atenția că firmele ar putea trece de la „șomajul tehnic”, o formă cu 75% din salariu, la șomajul în forma lui cea mai severă, o variantă nedorită, care ne-ar duce, bineînțeles, către un colaps economic și mai ales social.

Raed Arafat: Suntem într-o situație destul de critică / Mesaj pentru Diaspora: Nu veniți acasă de Paște! / Putem ieși mai bine decât alte țări din criză / Ce ar putea cuprinde Ordonanța Militară 8

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că suntem într-o situație critică și serioasă în privința crizei de coronavirus, dar putem ieși MAI BINE decât alte țări din impas, dacă respectăm regulile izolării, mai ales în perioada Paștelui. „Evitați orice formă de deplasare”, ne avertizează Raed Arafat.

GÂNDUL LIVE 8 APRILIE

Dan Antonescu: „Cei mai buni psihologi sunt escrocii!” / Sfaturi pentru a ne feri de hoți în perioada pandemiei

Dan Antonescu, consilierul șefului Poliției Române, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că emoționalul este exploatat de escroci, mai ales în această perioadă tulbure cu pandemia de coronavirus.

Medicul Adrian Marinescu, despre pandemia de coronavirus: „Să vedem ce se va întâmpla de Paște. Sper să nu fie derapaje”

Medicul Adrian Marinescu a discutat la GÂNDUL LIVE despre evoluția crizei de coronavirus din România și estimează că vârful infectărilor va fi atins undeva în luna mai, dacă se păstrează măsurile actuale.

Computer Tomograf pentru coronavirus, achiziționat de Primăria Sectorului 1. Primarul Dan Tudorache: „Vor fi testate 1.000 de persoane pe zi”

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache i-a convins pe consilierii locali să aprobe în ședința de miercuri achiziționarea unui Computer Tomograf cu soft dedicat pentru diagnosticarea celor infectați cu noul coronavirus, care permite testarea a circa 1.000 de persoane/zi.

GÂNDUL LIVE 7 APRILIE

George Scripcaru, primarul Brașovului: „Situația este gestionată. Avem un nou șef la DSP, a existat o sincopă…” / „Avem probleme cu cetățenii romi din împrejurimi, pentru că nu respectă izolarea”

George Scripcaru, primarul orașului Brașov, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că nu se poate discuta despre „un focar”, ci mai degrabă problemele sunt în localitățile din jur, unde romii nu respectă măsurile de izolare. De asemenea, ministrul Sănătății va ajunge la Brașov pentru a oferi asistență în gestionarea crizei de coronavirus.

Nicoleta Toma, primarul din Țăndărei: „Suntem un oraș demonizat” / „Unii nu pot completa declarația pe proprie răspundere pentru că NU ȘTIU SĂ SCRIE!”

Nicoleta Toma, primarul din Țăndărei, orașul ialomițean păzit de armată, în urma numărului mare de cazuri de coronavirus, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că oamenii de acolo „sunt demonizați” și unii nu pot completa declarație pe proprie răspundere deoarece nu știu să scrie.

Avocatul Adrian Cuculis, despre cazul lui Mario Iorgulescu: „Statul român, INCAPABIL să emită corespunzător un mandat de arestare! Este o chestiune de competență”

Avocatul Adrian Cuculis a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, cazul lui Mario Iorgulescu, care a scăpat de mandatul de arestare, după ce a provocat un accident mortal, în urma căruia a murit un bărbat.

GÂNDUL LIVE 6 APRILIE

Mască de snorkeling pentru ventilația pacienților cu COVID-19. „Este o soluție de avarie, care poate fi folosită cu succes”

Dr. Adrian Timofte Murariu, medic stomatolog care a realizat cu imprimanta 3D adaptoare care transformă o mască de snorkeling într un dispozitiv pentru ventilația pacienților infectați cu noul coronavirus, spune că aceasta este o soluție intermediară, care, deși nu foarte confortabilă, poate fi folosită cu succes.

Florin Puflea, medic specialist ATI în Verona: „Sistemul medical din Italia a fost aproape îngenuncheat”

Florin Puflea, medic specialist în Terapie Intensivă la un spital din Verona, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre situația din Italia și măsurile care au fost luate pentru a opri răspândirea coronaviruslui. Medicul spune că, deși sistemul sanitar este unul performant, acesta a fost pus în genunchi.

Camelia Roiu, medic ATI, în izolare: Mi se pare o greșeală colosală să nu securizezi mai întâi spitalele. / Sunt într-o nesiguranță totală

Camelia Roiu, medic ATI la Spitalul de Arși, una dintre eroinele Colectiv, se află în izolare după ce a intrat în contact cu un pacient de la Suceava, ulterior confirmat cu noul coronavirus. Medicul urmează să revină în spital, chiar dacă nu i se va face testarea de la finalul celor 14 zile de izolare, și a mărturisit, în emisiunea Gândul Live de luni, că nu știe ce o așteaptă și se simte în nesiguranță totală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată