„Crăciun în Amzei” | Clotilde Armand, ACUZATĂ că organizează evenimentul într-o locație fără autorizație ISU și îi pune în pericol pe bucureșteni

„Crăciun în Amzei” | Clotilde Armand, ACUZATĂ că organizează evenimentul într-o locație fără autorizație ISU și îi pune în pericol pe bucureșteni
Publicat: 15/12/2023, 15:56
Actualizat: 15/12/2023, 15:57

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a anunțat că în Piața Amzei se desfășoară un eveniment – „Crăciun în Amzei” – care are ca scop o „renaștere” a zonei.

Criticile nu au întârziat să apară, liberalii din sector acuzând edilul că „recidivează” prin organizarea de evenimente într-o locație care nu are autorizația Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„În acest an, organizăm evenimentul «Crăciun în Amzei». Aseară întreaga zonă s-a transformat prin lumină, muzică și culoare. (…) Am pregătit aici o serie de expoziții de artă contemporană, dezvoltate de către Uniunea Artiștilor Plastici din România. (…) Peste 30 de proiecte de artă vizuală sunt expuse în spațiile neconvenționale din Piața Amzei”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

În astfel de condiții, consilierul local PNL Dan Podaru a anunțat că îi va face o plângere penală pentru abuz în serviciu lui Clotilde Armand, pentru că bucureștenii sunt invitați la un eveniment care le poate pune viața în pericol.

Trebuie menționat că în aceeași locație – Piața Amzei nr. 13 – a mai avut loc un eveniment în perioada 12-28 mai (Romanian Design Week), locația fiind și pe atunci neautorizată din punct de vedere al securității în caz de incendiu. În urma acestui eveniment, primăria a primit o amendă de 13.000 de lei, dar și două avertismente.

Mai mult, liberalii susțin și că, timp de 3 ani, primarul Sectorului 1 nu ar fi reușit să obțină autorizație de la ISU pentru Piața Amzei.

„Romanian Design Week 2023 a fost realizat de Primăria Sectorului 1 prin încălcarea legii OUG 57/2019 privind Codul Administrativ”

În urma sesizării formulate de consilierul local al Sectorului 1 din grupului PNL Dan Podaru, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov, s-a constatat că spațiul în care era autorizat de primarul Sectorului 1, Clotilde Marie Brigitte Armand, evenimentul intitulat ”Romanian Design Week 2023” nu corespundea din punct de vedere al siguranței pentru situații de urgență, fiind luate măsurile legale, a transmis ISU.

Pentru neregulile constatate, Inspectoratul m-a informat că s-au luat măsurile legale ce se impun, fiind aplicate sancțiuni contravenționale potrivit prevederilor legale în vigoare. În consecință, Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand dovedește că nu a învățat și nu a înțeles nimic din dramele recente generate de incendiile devastatoare în clădiri nesecurizate.

Mai mult decât atât, evenimentul Romanian Design Week 2023 a fost realizat de Primăria Sectorului 1 prin încălcarea legii OUG 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare, unde în cadrul Articolului 129, alin. 6 se prevede explicit faptul că “Consiliul Local: a) hotărăște darea în administrare, concesionarea, închirierea sau darea în folosință gratuită a bunurilor proprietate publică a comunei, orașului sau municipiului, dupa caz, precum și a serviciilor publice de interes local, în condițiile legii”.

Piața Amzei se află în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 nedându-și acordul, la niciun moment dat, pentru organizarea acestui eveniment. Consilierii Locali ai PNL nu ar fi votat niciodata punerea în pericol a vieții cetățenilor Sectorului 1”, scria consilierul local PNL Dan Podaru pe pagina sa de Facebook.


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1, despre NEPĂSAREA de care dă dovadă Clotilde Armand: ”Una au trimis școlile, cu alta a venit primarul la vot!”

„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?