VIDEO | Clotilde Armand a pocnit din degete, viceprimarul USR îi poate mări salariul cu 50%. Daniel Ciungu (PNL S1): „Pentru munca sa DEZASTRUOASĂ”

Publicat: 06/12/2023, 11:22
Actualizat: 06/12/2023, 12:08

O nouă „mutare-surpriză” a lui Clotilde Armand încinge spiritele la Primăria Sectorului 1 și ridică un nou sdemn de întrebare în legătură cu „prioritățile” edilului. La mijlocul lunii noiembrie, Clotilde Armand a emis un proiect de dispoziție prin care și-a delegat atribuțiile către viceprimarul USR Oliver Leon Păiuși. Aceasta a fost doar prima etapă a unui scenariu în urma căruia salariul edilului Sectorului 1 ar urma să fie mărit cu nu mai puțin de 50%!

Totul a început în data de 16 noiembrie, atunci când Clotilde Armand a pus pe tapet proiectul de dispoziție prin care urma să îi delege „domnului P.O.L.”, viceprimarul Sectorului 1 al Municipiului București, atribuțiile primarului Sectorului 1 „cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii și în legătură cu aceasta”.

„P.O.L.” este nimeni altul decât Oliver Leon Păiuși, viceprimar USR la Primăria Sectorului 1, subordonat lui Clotilde Armand și pe linie de partid.

  • În ultima declarație de interese depusă de Păiuși, acesta notează că este vicepreședintele Organizației Sectorului 1 a USR.
  • În ultima declarație de interese depusă de Clotilde Armand, edilul notează că ocupă funcția de președinte al Organizației USR Sector 1.

Potrivit declarației de avere depusă pe anul 2023, Clotilde Armand a încasat – în anul 2022, ca primar al Sectorului1 al Capitalei – o indemnizație totală anuală de 175.770 de lei (14.654,5 lei lunar).

Luând în calcul majorarea de 50%, rezultă că salariul lui Clotilde Armand ar urma să fie de 263.665 de lei anual, respectiv 21.971,25 lei lunar.

„A considerat că e prea slab remunerată pentru munca ei dezastruoasă”

Daniel Ciungu – consilier local PNL la Primăria Sectorului 1 al Capitalei – a declarat că munca prestată de Clotilde Armand, însă de când a ocupat fotoliul de primar al Sectorului 1, poate fi etichetată drept „dezastruoasă”.

Totuși, iată că edilul sectorului ar urma să încaseze un salariu cu 50% mai mare, iar Daniel Ciungu punctează că Armand a considerat că merită un salariu mai mare decât al Primarului Capitalei și chiar mai mare decât al premierului României.

„Românii o duc rău, bucureștenii – mai ales cei din Sectorul 1 – nu văd niciun fel de rezultat de la ea, dar, în același timp, primarul Clotilde Armand s-a gândit: «Hai să-mi cresc salariul cu 50 %». Este dispoziția din 16 noiembrie 2023 și spune fix acest lucru”, avertizează Daniel Ciungu.

Totodată, consilierul local PNL Sector 1 atrage atenția și că edilul Sectorului 1 a dat această dispoziție ”peste creșterile ilegale de anul trecut”.

Primarul «degeaba» al Sectorului 1 Clotilde Armand a considerat că e prea slab renumerată pentru munca ei dezastruoasă, așa că a decis să își crească puțin salariul. Asta peste creșterile ilegale de anul trecut.

Așa că și-a dat dispoziție către viceprimarul USR să îi crească salariul cu 50%!! Adică încă 11.000 lei brut.

S-a gândit că sigur merită mai mult decât primarul Capitalei, mai mult decât miniștrii României, mai mult decât premierul României, ba chiar mai mult decât Președintele României!  Cum era vorba aia a USR cu sinecurile, penalii și avantajele din bani publici? Să fie doar la ei, sau cum?”, se întreabă Daniel Ciungu, consilier local PNL la Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Clotilde Armand „recidivează” după acuzațiile ANI

Clotilde Armand nu este, de altfel, la prima „abatere” de acest fel, iar edilul a intrat în vizorul Agenției Națională de Integritate (ANI), care a acuzat-o de ”incompatibilitate” și ”conflict de interese” pe Clotilde Armand.

Acuzațiile ANI la adresa lui Clotilde Armand au fost formulate în luna noiembrie a anului 2022, după ce edilul Sectorului 1 a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene – și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, 18.720 de lei. (detalii AICI)

Clotilde Armand a contestat în instanță raportul ANI, spunând că proiectul a fost verificat și aprobat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Edilul susține că avea dreptul la mărirea indemnizației.

Ulterior, Clotilde Armand a fost audiată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind dispusă continuarea urmăririi penale în acest dosar.

Ce acuzații îi aduc procurorii lui Clotilde Armand

Gândul a prezentat, punctual, și acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand:

  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.
  • ”Suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”. (alte detalii AICI)

Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1, despre NEPĂSAREA de care dă dovadă Clotilde Armand: ”Una au trimis școlile, cu alta a venit primarul la vot!”

„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Codin Maticiuc, replică pentru cei care îl acuză că fură din banii de caritate. „muncesc...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne