Summitul Inițiativa celor 3 Mări | Klaus Iohannis: ”În contextul RĂZBOIULUI Rusiei împotriva Ucrainei, este esențial să rămânem uniți”

Summitul Inițiativa celor 3 Mări | Klaus Iohannis: ”În contextul RĂZBOIULUI Rusiei împotriva Ucrainei, este esențial să rămânem uniți”
Klaus Iohannis, președintele României

Summitul Inițiativei celor Trei Mări se desfășoară, miercuri, la Palatul Cotroceni, iar la acest  eveniment vor participa reprezentanți din toate cele 12 state UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră – Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. 

Președintele Klaus Iohannis va prezenta rezultatele mandatului României la conducerea I3M – pe care a deținut-o în perioada iunie 2022 – septembrie 2023 – rezultate reflectate şi în Declaraţia Comună a Summitului, care va fi adoptată la finalul discuţiilor, a transmis Administrația Prezidențială. (mai multe informații AICI)

Președintele României a transmis, cu ocazia acestui eveniment, un mesaj în care a punctat că – având în vedere conflictul din Ucraina – esențială este unitatea.

”Găzduiesc, astăzi, la Palatul Cotroceni, cea de-a VIII-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M). România este primul stat al I3M care găzduiește pentru a doua oară Summitul și Forumul de Afaceri ale Inițiativei. Summitul este un eveniment important pentru România, reunind șefi de stat și de guvern din toate cele 12 state participante (țări membre) ale Inițiativei, cât și reprezentanți din Statele Unite ale Americii, Comisia Europeană și Germania – partenerii strategici ai I3M.

Vor fi alături de noi și invitați speciali din alte state, inclusiv Ucraina și Republica Moldova, la nivel de șef de stat, precum și reprezentați ai conducerii BERD, BEI, OCDE, FMI, BM. Acest nivel de participare confirmă importanța majoră a Summitului și prefigurează rezultate substanțiale.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, este esențial să rămânem uniți și să alocăm în continuare resurse pentru proiectele strategice vitale regiunii noastre, care țin de infrastructura transfrontalieră esențială de transport, energie și digitalizare”, a precizat Klaus Iohannis.


Citește și:

EXCLUSIV | Cum joacă Nicușor Dan ”la două capete” în fața instanțelor de judecată: ”E un CAL TROIAN în PMB al asociațiilor-prietene!”

SONDAJ DE OPINIE | Bucureștenii TAXEAZĂ activitatea lui Nicușor Dan: ”Proastă și foarte proastă, Capitala se îndreaptă într-o direcție greșită”

Cine vine în locul lui Klaus Iohannis? Bogdan Chirieac: ”Eduard Hellvig ar fi un CANDIDAT puternic la preşedinţia României”

EXCLUSIV | Ce au descoperit anchetatorii după ”PERIEREA” finală la locul exploziilor din Crevedia: ”Ar putea conține date importante!”

Arafat, reacție după ce pompierii au fost acuzați că au greșit strategia de intervenție la Crevedia: ”Dacă vreau RISC ZERO, nu mă duc la niciun caz”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern