Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși de la Ministerul Sănătății. Dan Barna refuză interimatul – LIVE UPDATE

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși de la Ministerul Sănătății. Dan Barna refuză interimatul - LIVE UPDATE
Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși de la Ministerul Sănătății. Dan Barna, ministru interimar. Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO
Publicat: 14/04/2021, 15:42
Actualizat: 14/04/2021, 16:18

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, în cursul zilei de miercuri. 

Barna: Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS. Demiterea lui Vlad Voiculescu, o decizie unilaterală și imatură politic

Vicepremierul Dan Barna a făcut declaratii de la 15.00. Este prima ieșire publică a lui Barna după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

„Premierul Florin Cîțu a luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliţie de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România şi până azi aşa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru.”

Citește mai mult

EXCLUSIV. Plângerea Corpului de control al premierului a ajuns la DIICOT. Vlad Voiculescu, revocat, va da cu subsemnatul

 Potrivit informațiilor obținute ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism a confirmat primirea plângerii și a raportului Corpului de control al premierului.

”DIICOT confirmă primirea plângerii însoțită de raportul Corpului de Control al premierului Florin Cîțu cu privire la accesul nepermis la baza de date a Registrului Național de Evidență (RENV)”, transmit surse noastre.”

Citește mai mult

Liderul PNL, Ludovic Orban: Îl susținem pe Florin Cîțu. Pentru PNL, nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că USR PLUS trebuie să desemneze un ”ministru responsabil” , menționând pentru liberali nu există o altă soluție politică decât continuarea actualei coaliții. Despre posibilitatea unui guvern minoritar, Orban exclude un astfel de scenariu.
Premierul explică demiterea lui Voiculescu: „M-am asigurat de încrederea în instituțiile statului român”

Premierul Florin Cîţu spune că a decis să facă o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii şi a dat asigurări că el crede „cu tărie în coaliţia de guvernare, care s-a constituit în urma votului, în jurul unor valori, unor idei, nu în jurul unor persoane”

Citește mai mult

Andreea Moldovan, după revocare: „Mă întorc la spital”

După revocarea din funcție, Secretarul de Stat din Ministerul Sănății Andreea Moldovan a precizat că se va întoarce în spital pentru a-și practica în continuare profesia.

„Da, mă întorc la spital. (…) Este o decizie pe care trebuie să o respectăm cu toții”, a declarat Andreea Moldova, la plecarea de la sediul Ministerului Sănătății. Mașina medicului a fost blocată câteva momente de mai mulți protestari care se aflau la minister.

Citește mai mult.

Liderul USR PLUS Dan Barna nu a acceptat interimatul
Vicepremierul Dan Barna i-ar fi anunțat pe colegii din conducerea Alianței USR PLUS că refuză să preia interimatul la Ministerul Sănătății.
Iohannis a semnat demiterea lui Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat miercuri, prin intermediul unui comunicat, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Adrian Wiener, despre preluarea funcției de ministru al Sănătății
Adrian Wiener, deputat USR, medic și fost coordonator al spitalului COVID din Arad, este numele luat în calcul pentru funcția de ministru al Sănătății, după revocarea lui Vlad Voiculescu, spun surse politice pentru GÂNDUL.
Orban, reacție-fulger după revocarea lui Voiculescu!
Liderul PNL, Ludovic Orban, este de părere că revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost o decizie bună.
Kelemen Hunor, despre revocarea lui Vlad Voiculescu: UDMR acceptă această decizie
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost demis de premierul Florin Cîțu. „Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara”, spune Kelemen Hunor, liderul UDMR.
Anunțul AUR după revocarea lui Voiculescu: „Comisie de anchetă, în Senat. Cineva trebuie să răspundă pentru ce au trăit românii”
Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a anunțat, miercuri, că a inițiat consituirea unei comisii de anchetă în Senat, pentru a-i trage la răspundere pe cei considerați vinovați pentru ce au pățit românii în ultima vreme.
Ședință de urgență a liderilor USR PLUS, după anunțul privind demiterea lui Vlad Voiculescu
Liderii USR PLUS se întâlnesc într-o ședință de urgență după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Conducerile USR-PLUS s-au reunit astăzi, de la ora 12.00, de urgență, pentru a discuta despre planul de acțiune.
Deputatul USR Iulian Bulai, după demiterea lui Vlad Voiculescu: „Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta”
Deputatul USR Iulian Bulai a precizat marți, după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, că „toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu”.
Citește mai mult
Gabriela Firea: „A plecat Diamantul Pur. Iohannis a tăcut complice! Sunt obligați să nominalizeze un profesionist”
Senatoarea PSD Gabriela Firea spune că Guvernul are obligația de a nominaliza un profesionist la conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.
PSD retrage moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu
Liderul deputaților social-democrați Alfred Simonis a anunțat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, retragerea moțiunii simple depuse împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, afirmând că această moțiune și-a produs efectele și ministrul a fost revocat.
Marcel Ciolacu, prima reacție după revocarea lui Vlad Voiculescu: „A venit mult prea târziu pentru mulți români…”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat pe Facebook la revocarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. „Este prea târziu”, consideră Ciolacu.
Prima reacție a liderului deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu
Liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este  „o surpriză”. Mai mult, Mosteanu spune că „se va decide dacă vom rămâne în aceeași Coaliție”.
„Este o cutumă ca vicepremierul coordonator să preia interimatul de ministru”.

Știre inițială

Totodată, și secretarul de stat, Andreea Moldovan, a fost revocată din funcție, la doar o zi după ce în Monitorul Oficial au apărut noile criterii privind carantinarea localităților, fără ca premierul Florin Cîțu să știe. Moldovan susține că ordinul a fost discutat în Comitetul Tehnico-Ştiinţific, unde se discută şi ordinele CNSU.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși. Barna, interimar la Sănătate

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi, a precizat premierul Florin Cîțu.

USR-PLUS de acord doar cu demiterea Andreei Moldovan

Demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății are loc la doar două zile după tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”, unde trei bolnavi infectați cu COVID-19 au murit, în urma unei defecțiuni la instalația de oxigen de la unitatea de terapie intensivă din curtea spitalului.

Cred că premierul l-a invitat pe doctorul Arafat la conferinţa de presă pentru ca este cel care e direct implicat în operarea acestei unităţi mobile de terapie intensivă. Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers. Cred că explicaţiile de ieri au fost mai mult decât binevenite”, a spus Vlad Voiculescu, luni, într-o conferință de presă.

Totodată, demiterea celor doi provoacă nemulțumiri la nivelul coaliției de guvernare, cei de la USR-PLUS fiind de acord doar cu demiterea Andreeei Moldovan, nu și cu revocarea lui Vlad Voiculescu, spun surse politice pentru GÂNDUL.RO.

Într-o intervenţie la Digi24, deputatul USR Ionuţ Moşeanu a spus că decizia lui Florin Cîţu de a-l revoca din funcţie pe Vlad Voiculescu reprezintă „un act de agresiune a premierului în această coaliţie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația