Aruncați prosopul! Nicușor Dan PIERDE procesul nr. 7 din seria ”Anulare autorizații de construire S2”. „Instituțiile statului trebuie să intervină”

Aruncați prosopul! Nicușor Dan PIERDE procesul nr. 7 din seria ”Anulare autorizații de construire S2”. „Instituțiile statului trebuie să intervină”
Publicat: 08/02/2024, 12:10
Actualizat: 08/02/2024, 12:17

Una dintre legile lui Murphy precizeză că „Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost”, iar Nicușor Dan – primarul general al Capitalei – se integrează, fără dubii, în acest scenariu. I-a transmis lui Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 că va cere în instanță anularea/suspendarea a mai bine de 150 de autorizații de construire emise de acesta și s-a ținut de cuvânt, chiar dacă, potrivit specialiștilor în drept, nu face altceva decât să cheltuiască milioane de euro din bugetul public. 

După ce a declanșat acest „atac juridic” fără precedent la adresa primarului Sectorului 2 – părând a nu înțelege, totuși, că nu se poate substitui Prefectului Capitalei, doar acesta putând cere anularea unor autorizații de construire, la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) -, Nicușor Dan a început să piardă proces după proces, iar acum se conturează, încetul cu încetul, o înfrângere multiplicată prin etape succesive, cu repercusiuni extrem de grave, nu numai financiare.

Primarul general al Capitalei a demarat această serie interminabilă de procese cu toate că știa că șansele de a-i convinge pe judecători sunt nule.

În astfel de condiții, Nicușor Dan este acuzat că a lăsat deoparte interesele locuitorilor Capitalei și își duce un „război personal” care se transformă, în cele din urmă, într-o gaură neagră unde dispar milioane de euro.

  • Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această serie de procese la începutul lunii decembrie a anului 2023. (mai multe informații AICI)
  • Apoi, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut al doilea proces în care cerea – fără a avea această atribuție în fișa de post – anularea unei autorizații de construire care a fost emisă de primarul Sectorului 2 al Capitalei. (detalii exclusive AICI)
  • În 2024, la jumătatea lunii ianuarie, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)
  • În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)
  • Înfrângerea cu nr. 5 a primarului general al Capitalei a survenit în data de 26 ianuarie 2024. (detalii în exclusivitate AICI)
  • Nu a trecut mult timp și Nicușor Dan a pierdut și al șaselea proces, în data de 31 ianuarie 2024, după ce magistrații de la Tribunalul București i-au „reamintit” că demersul său în instanță este unul absurd. (toate informațiile AICI)

Gândul prezintă și ce-a de-a șaptea înfrângere suferită de Nicușor Dan, dar și – în exclusivitate – explicațiile avocatului Radu Dinulescu în legătură cu insistența demnă de o cauză mai bună a primarului general al Capitalei. Avocatul Radu Dinulescu face, totodată, și un apel către instituțiile statului, pentru ca acestea să intervină de urgență și să stopeze rispirea banului public prin aceste procese absurde declanșate de Nicușor Dan.

„Respinge acțiunea în integralitate”

În data de 7 februarie 2024, Nicușor Dan a ajuns, din nou, în fața judecătorilor de la Tribunalul București, pe rol aflându-se cererea acestuia de anulare a unei alte autorizații de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorul 2 – AC nr. 437 / 13.10.2022.

Așa cum s-a întâmplat și până acum, judecătorii de la Tribunalul București au respins acțiunea lui Nicușor Dan „în integralitate” – acesta poate face recurs -, pentru că primarul general al Capitalei – la fel ca și în celelalte șase procese pierdute deja – nu are calitate procesuală activă.

Mai mult, Nicușor Dan și Municipiul București trebuie să plătească și cheltuieli de judecată în valoare de 10.000 de lei către ONE FLOREASCA TOWERS S.R.L.

Tip solutie: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților. Respinge acțiunea în integralitate, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activă.

Obligă reclamanții la plata către pârâta ONE FLOREASCA TOWERS S.R.L. (fosta ONE HERASTRAU IV) a sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocațial redus.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la data comunicării. Cererea de recurs se depune la Tribunalul București – Secția a II a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunțată, astăzi, 07.02.2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Document: Hotarâre – 07.02.2024”, au decis judecătorii de la Tribunalul București.

„Tentative evidente de încălcare a principiilor statului de drept”

Avocatul Radu Dinulescu – în exclusivitate pentru Gândul – avertizează că acest demers juridic al lui Nicușor Dan nu reprezintă altceva decât „tentative evidente de încălcare a principiilor statului de drept”.

Din păcate, mai spunea acesta „hemoragia de bani publici” nu se mai oprește.

Este a șaptea înfrângere a lui Nicușor Dan, dar trebuie să remarcăm un lucru. Nu se mai oprește hemoragia de bani publici și, mai ales, această ofensivă îngrozitoare pe care primarul general o face împotriva drepturilor fundamentale ale omului, și aici mă refer strict la dreptul de proprietate și la dreptul de a face comerț liber în România.

Suntem în situația în care primarul general Nicușor Dan face tentative evidente de încălcare a principiilor statului de drept, a statului democratic, în fiecare zi în care conduce Bucureștiul.

Avem de-a face cu două acțiuni. Ambele duc către încălcarea principiilor unui stat de drept”, spune avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

„Nicușor Dan ne-a adus într-o situație asemănătoare cu Bucureștiul de pe vremea lui Ceaușescu, cu Phenianul lui Kim Jong Un sau cu Havana lui Fidel Castro”

Avocatul Radu Dinulescu a comparat Bucureștiul condus de Nicușor Dan cu două capitale ale unor regimuri totalitare, în Coreea de Nord și Cuba, argumentând o astfel de situație absolut dăunătoare pentru capitala României.

În primul rând, este vorba despre principiul respectării și ocrotirii dreptului de proprietate privată și, în al doilea rând, e vorba despre principiul economiei de piață. 

Cele două tentative de încălcare a acestor două principii și ale statului de drept, în general, sunt făcute de Nicușor Dan prin aceste atacuri total neconforme, ilegale și fără niciun rezultat, cheltuitoare de bani publici, asupra actelor administrative emise de primarul Sectorului 2.

A doua chestiune, care vine în completare, este vestita dispoziție dată de primarul Sectorului 2, prin care oprește orice fel de eliberare de certificat de urbanism sau de autorizație de construire în Sectorul 2.

Suntem într-o situație îngrozitoare, drept pentru care fac un apel la instituțiile publice ale statului român, care trebuie să apere principiile statului de drept, mă refer aici și la Guvernul României, și la Parlament, și la Curtea de Conturi, și la Parchet, și la Prefectul Capitalei.

Să ne apere, în fine, să se trezească și să oprească această chestiune care afectează grav principiile statului de drept. Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, ne-a adus într-o situație foarte asemănătoare cu Bucureștiul de pe vremea lui Ceaușescu, cu Phenianul lui Kim Jong Un sau cu Havana lui Fidel Castro.

Suntem în situația în care un om decide ce putem face fiecare dintre noi, ce putem construi, cum putem munci, ne încalcă dreptul de proprietate, încălcând dreptul de folosință… Trebuie făcut ceva…

Fac apel la instituțiile statului să facă ceva. Din păcate, Nicușor Dan merge în continuare mai departe”, a încheiat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete