Ministrul britanic de Externe și ”perdeaua de fum” a Kremlinului: ”Dacă o ţară este serioasă cu privire la negocieri, ea nu bombardează fără discernământ civilii”

Ministrul britanic de Externe și ”perdeaua de fum” a Kremlinului: ”Dacă o ţară este serioasă cu privire la negocieri, ea nu bombardează fără discernământ civilii”
Elizabeth Truss | Foto - Profimedia Images

Elizabeth Truss – ministrul britanic de Externe – este sceptică în legătură cu modul în care Rusia abordează negocierile cu Ucraina. Mai mult, oficialul consideră că se poate vorbi despre o ”perdea de fum” lansată de Kremlin tocmai pentru a pregăti următoarele mutări menite a zdrobi rezistența ucrainenilor.

În opinia oficialului britanic, Rusia se folosește de aceste negocieri în timp ce își pregătește o regrupare a trupelor, încercând să finalizeze ceea ce Vladimir Putin a numit ”operațiune militară specială”.

De la bun început, Kremlinul a negat că este vorba despre o invazie a Ucrainei și de un război, în adevăratul sens al cuvântului, însă realitatea tragică din teren dovedește cu totul altceva.

”Dacă o ţară este serioasă cu privire la negocieri, ea nu bombardează fără discernământ civili în ziua aceea”, a declarat Elizabeth Truss pentru The Times. Mai mult, ministrul britanic de Externe a insistat asupra faptului că negocierile care au avut loc până acum pot fi definite ca ”o încercare de a crea spaţiu pentru regruparea ruşilor”.

”Nu vedem nicio retragere serioasă de trupe ruse sau vreo propunere serioasă pe masă. Mă tem că negocierile sunt o altă tentativă de a crea o diversiune şi o perdea de fum. Desigur, Ucraina, ca naţiune suverană, este pe deplin îndreptăţită să desfăşoare orice proces de negociere pe care îl consideră potrivit”, a mai afirmat Truss, potrivit sursei citate.

”Moscova nu a învățat din lecțiile istoriei”

Înainte de începerea conflictului din Ucraina, Elizabeth Truss avertizase că Moscova ”nu a învățat nimic din lecțiile istoriei”.

În același timp, șefa diplomației britanice trăgea un semnal de alarmă și anticipa că invadarea Ucrainei de către armata rus ar avea consecințe incalculabile și pierderi ”teribile” de vieți omenești.

Moscova nu a învățat din lecțiile istoriei, iar o invazie ar duce la o pierdere teribilă de vieți omenești, așa cum știm din războiul Afgano-Sovietic și conflictul din Cecenia. Trebuie să luăm măsuri. Alături de aliații noștri suntem alături de Ucraina. Ce se întâmplă în Europa de Est are consecințe la nivel global. Ei (n.red. – dictatorii) încearcă să exporte dictatura ca pe un serviciu, în întreaga lume. De aceea regimuri ca acelea din Belarus, Coreea de Nord şi Myanmar îşi găsesc cei mai apropiaţi aliaţi la Moscova şi Beijing””, declara Elizabeth Truss.

Bineînțeles, Moscova a contrazis-o pe Elizabeth Truss, transmițând că nu este vorba decât despre ”absurdități” și nu dorește să impună un lider pro-rus în Ucraina, numai că scenariul creionat la Kremlin a fost cu totul altul, iar conflictul a ajuns, acum, în cea de-a 24-a zi. 


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...