Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”

Alexei Navalnîi, obligat să asculte discursurile lui Putin în fiecare seară: ”Răcnește din difuzoare la volum maxim, nu există scăpare”
Disidentul rus Alexei Navalnîi
Publicat: 03/05/2023, 17:38
Actualizat: 03/05/2023, 17:42

Condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”fraudă fiscală”, disidentul rus Alexei Navalnîi – criticul constant și vehement al lui Vladimir Putin – riscă și pedeapsa pe viață, autoritățile ruse acuzându-l, acum, de ”activități teroriste”.

Noul dosar conține sute de pagini, așa cum a declarat disidentul rus prin intermediul postărilor de pe Twitter sau Instagram, mesajele sale ajungând în public cu ajutorul familiei și al avocaților, iar acesta pare deja resemnat la gândul că ”Țarul” de la Kremlin și nu-l uită și nu-l iartă pentru că l-a acuzat că ar fi ordonat otrăvirea sa cu agentul Noviciok.

Specialiștii sunt convinși că atâta vreme cât Vladimir Putin va conduce Federația Rusă nu există nicio șansă pentru ca Alexei Navalnîi – încarcerat în penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo – să iasă din penitenciar, iar riscul ca acesta să primească o pedeapsă mult mai mare este unul uriaș.

Moscova, după invadarea Ucrainei, a trimis în spatele gratiilor și alți ”contestatari” ai ”Țarului”, istoricul Vladimir Kara-Murza fiind condamnat la 25 de ani de închisoare pentru ”propagarea de informații false despre armata rusă” și ”înaltă trădare”.

Metodă nouă de tortură pentru Alexei Navalnîi

În ultima sa postare de pe pagina de Instagram, Alexei Navalnîi dezvăluie că este obligat, în fiecare seară, să asculte discursurile pe care Vladimir Putin le-a ținut după ce a ordonat așa-zisa ”operațiunea militară specială”, respectiv agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Radioul din celulă poate fi oprit, scrie Navalnîi în mesajul transmis către lumea liberă, numai că coridorul celulelor este împânzit cu difuzoare, iar vocea lui Vladimir Putin poate fi auzită la volum maxim.

Ghici cine este campionul ascultării discursurilor lui Putin? Cine îl ascultă ore întregi și adoarme cu el? Eu, desigur. Cu mult timp în urmă, într-o poveste a polițiștilor de spionaj, am citit despre tortura la care erau supuși prizonierii – poeziile lui Mao Zedong (n.red. – fost lider comunist chinez; în urma războiului civil, în 1949, Partidul Comunist Chinez – sub conducerea lui Mao Zedong –  a preluat puterea în China, proclamând Republica Populară Chineză). Se pare că cineva din sistemul nostru penitenciar a citit și această carte.

După ce am dezvăluit cum au fost furați bani de la Serviciul Federal al Penitenciarelor pentru achiziționarea de legume pentru prizonieri, administrația zonei mele a trecut la represalii. În fiecare seară mi se pun discursurile lui Putin la volum maxim. Postul de radio din celulă poate fi oprit, dar acest lucru nu va ajuta în niciun fel, deoarece difuzoarele atârnă pe întregul coridor, iar Putin răcnește din ele la un asemenea volum încât nu există nicio scăpare”, dezvăluie disidentul rus.

Alexei Navalnîi, ”predispus la evadare”

Potrivit acuzatorilor săi, Alexei Navalnîi – care a fost încarcerat în data de 11 martie 2021 – este un deținut periculos, ”predispus la evadare”, iar disidentul a spus că nici nu i-a venit ”să-și creadă urechilor” atunci când a aflat despre o astfel de acuzație. Ironic, acesta a transmis și că s-a bucurat excesiv, motiv pentru care i s-a și ordonat să vorbească numai atunci când îi va fi permis. Comisia specială a penitenciarului a accentuat și faptul că Alexei Navalnîi promovează o ”ideologie extremistă și teroristă”, iar acesta a mai transmis că este verificat, la scurte intervale de timp, pentru ca nu cumva să încerce să fugă.

Disidentul a dezvăluit că a fost străbătut de un ”fior” atunci când a aflat că este etichetat drept ”extremist”, însă a avut puterea să glumească și să spună că avea o altă ”teamă”, aceea de a nu fi pus să ”pupe” portretele lui Vladimir Putin.

”Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist” (…) Mă temeam că vor cere să pup portretele lui Putin și să memorez citatele lui Medvedev, dar nici acest lucru nu este necesar”, a mai transmis Alexei Navalnîi. (mai multe informații AICI)


Citește și:

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya și ”GULAGUL DIGITAL” al lui Vladimir Putin: ”Nu exiști dacă nu ești în sistem, guvernul implementează moartea socială”

ANALIZĂ | Jurnalistul Maxim Tovkaylo, despre armata privată a GAZPROM: ”Mercenarii, valoroși în viitoarea luptă pentru putere la Kremlin”

ANALIZĂ | Jurnalistul Aleksandr Smirnov: ”Scoasă în stradă de Occident, Rusia își vinde mărfurile oricui, dar cumpărătorii stabilesc prețurile”

Un rus de 75 de ani, JUDECAT pentru ”discreditarea armatei ruse” după trei postări în mediul online: ”Slavă Ucrainei și rușine agresorilor”

Realitatea paralelă a Kremlinului | SONDAJ de opinie: ”Încrederea rușilor în Vladimir Putin se ridică la aproape 80%”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Turiștii străini de pe vasele de croazieră vor putea rămâne 15 zile în China fără...
×