Postul Crăciunului începe, în fiecare an, pe 15 noiembrie și pentru credincioși această perioadă reprezintă o provocare în găsirea de noi preparate care să respecte restricțiile alimentare. În acest context, chef Cătălin Scărlătescu propune o rețetă delicioasă de paste, sănătoasă și simplu de făcut pentru toți cei care țin sau urmează să țină câteva zile din acest post, notează B1 TV.
Se pun pastele la fiert, timp în care busuiocul și rucola se toacă cu ajutorul unui blender, apoi se adaugă uleiul de măsline și se mai amestecă până ingredientele se transformă într-un sos omogen.
O parte din mugurii de pin se prăjesc și se adaugă în sos, iar cealaltă parte se va pune abia după ce sosul a fost turnat pespe paste, având rolul de a oferi o textură interesantă preparatului.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2F%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2Fcum-sa-prepari-paste-exact-ca-la-restaurant-un-expert-a-dezvaluit-metoda-de-gatire-care-schimba-total-gustul-mancarii-scaled.jpg)
Foto – caracter ilustrativ: Shutterstock
Chef Cătălin Scărlătescu descrie acest preparat ca fiind echilibrat, fresh și plin de aromă pentru că fiecare ingredient este ales atent pentru proprietățile sale și pentru gust. Busuiocul oferă prospețile, rucola adaugă o ușoară amăreală, iar mugurii de pin oferă consistență și gust delicat de nucă.
Top cinci preparate pentru postul Crăciunului. Sunt ușor de făcut și nu costă enorm
Postul Crăciunului 2025, o zi în plus de abstinență. Poate fi și cel mai costisitor pentru creștini
Postul Crăciunului vine cu cheltuieli mai mari pentru români. Prețul legumelor din piață a explodat
Postul Crăciunului, între tradițional și modern. Ce se făcea pe timpuri și ce se mai respectă azi
Postul Crăciunului începe din 15 noiembrie. Ce tradiții și superstiții să respecți