Suspectul dublei crime de la Iași recunoaște că a fost în ziua asasinatelor la victime acasă, dar se consideră nevinovat și are explicații pentru acuzațiile care i se aduc

Suspectul dublei crime de la Iași recunoaște că a fost în ziua asasinatelor la victime acasă, dar se consideră nevinovat și are explicații pentru acuzațiile care i se aduc
Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublei crime de la Iași (FOTO - Poliția Română)
Publicat: 16/12/2021, 23:17
Actualizat: 17/12/2021, 11:08

Avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi spune că acesta recunoaște că a fost în ziua crimelor în casa din Iași în care stăteau studentul la Medicină și prietena acestuia, dar nu el este autorul asasinatelor. „Se consideră nevinovat și are explicații pentru acuzațiile care i se aduc”, potrivit avocatei.

Ahmed Sami El Bourkadi susține că era în drum spre aeroport pentru a reveni în România când a fost reținut de autoritățile italiene, la Roma. Avocata a precizat că nu a vorbit direct cu clientul său, ci cu familia acestuia și cu un avocat din Italia.

Suspectul în cazul dublei crime de la Iași spune că avea programată minivacanța în Italia de mai bine de trei săptămâni și avea inclus biletele pentru revenirea în România.

„Când autoritățile italiene l-au reținut, chiar era în drum spre aeroport, se îndrepta spre România. Nu a dorit să se sustragă niciun moment, iar prietena lui a și făcut dovada rezervărilor”, declară avocata Raluca Andrei, citată de Mediafax.

Suspectul a transmis familiei sale că a fost într-adevăr în ziua respectivă la victime acasă, și-a uitat hanoracul acolo, însă când l-a contactat pe Ajniyah Youssef, acesta nu a mai răspuns la telefon.

„Din ce am înțeles, se consideră nevinovat și are explicații pentru acuzațiile care i se aduc. Din ce am discutat cu avocatul din Italia, tânărul a acceptat, chiar a dorit să se urgenteze procedura să revină, poate chiar mâine (17 decembrie – n.r.) sau oricum în acest weekend, în țară. A dorit să se treacă foarte repede la extrădarea lui, nu a mai solicitat înscrisurile venite din România, a spus că vrea să fie în țară și să se apere. Am înțeles că a făcut o impresie bună autorităților italiene”, a adăugat avocata.

Ahmed Sami El Bourkadi ar fi transmis că în casă a văzut-o și pe iubita studentului la Medicină, care „ar fi urcat la etaj”, iar în locuință ar mai fi fost două persoane.

„Victima l-a invitat să rămână peste noapte, dar trebuia să se întoarcă acasă. Nu a rămas peste noapte. A fost acolo, și-a uitat un hanorac, ulterior l-a sunat, dar nu a mai răspuns. Iubita ar fi avut o serie de probleme cu un fost iubit”, a adăugat avocata.

Potrivit acesteia, la momentul de față se pare că Ahmed Sami El Bourkadi pledează nevinovat și ar fi aflat de la televizor că este principalul suspect.

Cum justifică suspectul rana de la mână

În ce privește rana pe care o avea la mână, avocata spune că i s-a transmis că a căzut când a luat un taxi, dar nu știe dacă înainte de a fi acasă la victimă sau după. El chiar și-a tratat rana, în seara dublei crime, la un spital din Iași.

Suspectul principal al dublei crime din Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, a fost prins marți 14 decembrie, în Italia. Pe numele său, magistrații Tribunalului Iași au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă și a fost dat în urmărire internațională.

Marocanul Youssef Ajniyah, student la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași, și prietena lui Ioana Vanesa Burlacu au fost înjunghiați, de mai multe ori, în vila în care locuiau, iar principalul suspect este Ahmed Sami El Bourkadi, un cunoscut al celor doi, și el student la Medicină.

Procurorii ieșeni nu au stabilit deocamdată motivul pentru care cei doi tineri au fost uciși, însă în anchetă sunt luate în calcul mai multe ipoteze, printre care un conflict spontan și probleme de natură financiară.


Citește și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase