Nicușor Dan pierde 2 procese într-o zi! „Dușurile reci” 8 și 9, seria ”Anulare autorizații de construire S2” / „NENOROCEȘTE și proiectele publice”

Nicușor Dan pierde 2 procese într-o zi! „Dușurile reci” 8 și 9, seria ”Anulare autorizații de construire S2” / „NENOROCEȘTE și proiectele publice”
Publicat: 19/02/2024, 13:02
Actualizat: 19/02/2024, 13:13

Nicușor Dan – primarul general al Capitalei – i-a declarat „război” lui Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei, i-a luat la „puricat” autorizațiile de construire emise și, impetuos, a cerut în instanță suspendarea și anularea a mai bine de 150 dintre acestea. Totuși, demersul juridic fără precedent la nivelul Bucureștiului a pornit, de la bun început, sub auspicii complet nefavorabile și chiar absurde, pentru că fișa de post a edilului nu conține o astfel de atribuție. Doar Prefectul Capitalei poate cere anularea sau suspendarea unor autorizații de construire, însă Nicușor Dan și-a continuat atacul furibun în Justiție.

Rezultatul? Încă din luna decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a fost „atenționat” de judecătorii de la Tribunalul București nu are calitate procesuală activă în astfel dfe procese, motiv pentru care înfrângerile au început să „curgă” pe bandă rulantă.

Numai că întreg tabloul este unul alarmant, fiindcă Nicușor Dan cheltuiește banul public prin platra serviciilor a nu mai puțin de șase case de avocatură, iar cheltuielile de judecată sunt plătite tot din banii contribuabililor. În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu trage, din nou, semnalul de alarmă, și spune că Nicușor Dan lasă drept „moștenire” un oraș comatos, aproape nefrecventabil…

  • Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această serie de procese la începutul lunii decembrie a anului 2023. (mai multe informații AICI)
  • Apoi, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut al doilea proces în care cerea – fără a avea această atribuție în fișa de post – anularea unei autorizații de construire care a fost emisă de primarul Sectorului 2 al Capitalei. (detalii exclusive AICI)
  • În 2024, la jumătatea lunii ianuarie, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)
  • În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)
  • Înfrângerea cu nr. 5 a primarului general al Capitalei a survenit în data de 26 ianuarie 2024. (detalii în exclusivitate AICI)
  • Nu a trecut mult timp și Nicușor Dan a pierdut și al șaselea proces, în data de 31 ianuarie 2024, după ce magistrații de la Tribunalul București i-au „reamintit” că demersul său în instanță este unul absurd. (toate informațiile AICI)
  • În data de 7 februarie, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București i le administrează primarului general al Capitalei a continuat, iar Nicușor Dan a pierdut și procesul nr. 7. (detalii AICI)

”Serialul” juridic este departe de final, iar primarul general al Capitalei mai poate bifa două „x”-uri pe lista lungă de procese legate de emiterea autorizațiilor de construire de primarul Sectorului 2, respectiv procesele 8 și 9, tranșate în același mod de judecătorii de la Tribunalul București, prin încă două înfrângeri administrate lui Nicușor Dan. Edilul, în solidar cu Municipiul București, trebuie să plătească și 11.000 lei cheltuieli de judecată!

„Obligă reclamanţii în solidar la plata sumei de 5.000 lei”

Cum nu se poate substitui Prefectului Capitalei, demersul juridic prelungit al lui Nicușor Dan nu poate avea sorți de izbândă și, așa cum s-a întâmplat și în celelalte 7 procese de până acum, lipsa calității procesuale active este scoasă în evidență și admisă de magistrați.

În data de 19 februarie 2024, judecătorii i-au (re)transmis lui Nicușor Dan că nu are această calitate procesuală activă și, suplimentar, trebuie să plătească, în solidar cu Municipiul București, și 5.000 lei cheltuieli de judecată. Bani care urmează a fi plătiți, firește, din bugetul public.

„Tip solutie: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge cererea ca fiind formulată de persoane fără calitate procesuală activă. Obligă reclamanţii în solidar la plata sumei de 5.000 lei către pârâta EAGLE DEVELOPMENT SRL reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 19.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre  – 19.02.2024”, au decis magistrații de la Tribunalul București.

„Obligă reclamanţii în solidar la plata a câte 2.000 lei către fiecare dintre intervenienţi”

În aceeași zi, Nicușor Dan pierde încă un proces din același serial juridic în care cere suspendarea/anularea unor autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2 al Capitalei.

„Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge cererea ca fiind formulată de persoane fără calitate procesuală activă. Obligă reclamanţii în solidar la plata a câte 2.000 lei către fiecare dintre intervenienţii Radu Marian Alexandru, Ionescu Andrei şi Ionescu Caius, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 19.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre – 19.02.2024”, au hotărât magistrații Tribunalului București.

Avocatul Radu Dinulescu: „Primarul general al Capitalei are o adversitate aproape naturală împotriva proprietății private”

Avocatul Radu Dinulescu a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că încă din vara trecută a „profețit” că Nicușor Dan va pierde toate porcesele din această „serie”, tocmai pentru nu are calitate procesuală activă.

Încă două înfrângeri reprezintă, totodată, nu numai alte bile negre la piciorul lui Nicușor Dan, dar și cheltuieli suplimentare – cheltuieli de judecată – care trebuie plătite din bugetul public.

„Știți ce mi-am adus aminte? Mi-am adus aminte de declarația vestită în epocă, din 1994, dacă nu mă înșel, a lui Ion Iliescu, care a declarat – într-o vizită de lucru, pe undeva, prin Cluj – că proprietatea privată este un moft. Declarația ne-a pus într-o situație cu totul specială și față de Uniunea Europeană, unde noi doream să aderăm, și față de statele civilizate, care au criticat la data respectivă conducerea politică a statului român pentru o asemenea declarație criptocomunistă.

Haideți să vedem ce face, acum, Nicușor Dan. Primarul general al Capitalei are o adversitate aproape naturală împotriva proprietății private, prin ceea ce face în calitate de edil.

Atacă autorizațiile, unde vedem că instanța îi spune, categoric, a opta și a noua oară, că nu are calitate procesuală activă, ceea ce am declarat încă din vara anului trecut”, a declarat avocatul Radu Dinulescu.

„Nicușor Dan ne lasă moștenire, după un mandat întreg, un oraș murdar, un oraș comatos, un oraș întors în timp”

Din păcate, accentuează avocatul Radu Dinulescu, Bucureștiul post-Nicușor Dan oferă o imagine deplorabilă, după un mandat de 4 ani. Și asta în pofida faptului că Nicușor Dan transmite, permanent, că face o ideologie de Dreapta și reprezintă Dreapta.

Adevărul este cu totul altul, spune avocatul Radu Dinulescu, iar primarul general al Capitalei „promovează un alt tip de ideologie și anume ideologia promovată de Lenin, de Stalin, de Gheorghe Gheorghiu-Dej sau Beria”.

Vedem cum ne lasă moștenire, după un mandat întreg, un oraș murdar, un oraș comatos, un oraș întors în timp, aproape nefrecventabil. Vedem o chestiune care e la lumina zilei. Ce mi se pare mie aproape o impietate este că acest om se autodeclară, de ani întregi, ca fiind reprezentantul Dreptei. Nicușor Dan spune că face o ideologie de Dreapta, adică exact ideologia care susține, din toate puterile, dreptul de proprietate privată și economia de piață. Exact lucrurile pe care el nu le acceptă.

Nicușor Dan face și promovează un alt tip de ideologie și anume ideologia promovată de Lenin, de Stalin, de Gheorghe Gheorghiu-Dej, de Beria, de Ion Dincă – zis „Teleagă” -, adică de toți cei care au considerat că proprietatea privată nu trebuie să existe și doar statul există.  Suplimentar față de acești mari precursori ai lui, Nicușor Dan nenorocește și proiectele publice, le blochează și pe acestea, proiectele pe bani europeni…

Eu sunt convins că, la alegerile locale din acest an, locuitorii Bucureștiului îi vor ridica și ei, lui Nicușor Dan, o excepție care va fi admisă, și anume excepția lipsei calității de primar a sa și excepție lipsei calității de om a lui Nicușor Dan”, a încheiat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...