Nicușor Dan pe culmile absurdului! PIERDE procesul nr. 12 din seria ”Autorizații construire S2”: „Autoritate executivă beligerantă, blochează TOT”

Nicușor Dan pe culmile absurdului! PIERDE procesul nr. 12 din seria ”Autorizații construire S2”: „Autoritate executivă beligerantă, blochează TOT”
Publicat: 05/03/2024, 10:18
Actualizat: 05/03/2024, 10:22

După ce l-a avertizat pe Radu Mihaiu – primarul Sectorului 2 al Capitalei – că îi va verifica autorizațiile de construire emise și va cere în instanță anularea acestora, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a trecut la fapte și a declanșat un atac juridic fără precedent. Specialiștii în drept au atras atenția că edilul se află într-o eroare colosală, pentru că legea permite doar Prefectului Capitalei să ceară judecătorilor anularea/suspendarea unor autorizații de construire. Degeaba, însă…

Nicușor Dan a transpus în realitate „promisiunea” făcută lui Radu Mihaiu, iar totul s-a transformat într-un serial juridic în care, etapă cu etapă, Nicușor Dan este învins fără drept de apel. Explicația judecătorilor este foarte simplă – Nicușor Dan și Municipiul București nu au calitate procesuală activă într-o astfel de speță.

Edilul a transmis, public, că Primăria Capitalei beneficiază de serviciile a 6 case de avocatură și că are 5.000 de litigii noi pe an, ceea ce se traduce prin cheltuieli uriașe și printr-o „hemoragie” a banului public. Dar Nicușor Dan pare a fi de-a dreptul indiferent și continuă un demers juridic absurd prin care alte planuri urbanistice sunt blocate fără regrete.

Iată și lista proceselor pierdute de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, în speța „Autorizații de construire Sector 2”, cu mențiunea că edilul nu a reușit să bifeze nicio victorie din momentul în care a atacat aceste autorizații în instanță.

  • Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această serie de procese la începutul lunii decembrie a anului 2023. (mai multe informații AICI)
  • Apoi, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut al doilea proces în care cerea – fără a avea această atribuție în fișa de post – anularea unei autorizații de construire care a fost emisă de primarul Sectorului 2 al Capitalei. (detalii exclusive AICI)
  • În 2024, la jumătatea lunii ianuarie, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)
  • În data de 25 ianuarie 2024, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București le administrează lui Nicușor Dan a continuat, acesta pierzând și cel de-al patrulea proces. (alte informații punctuale AICI)
  • Înfrângerea cu nr. 5 a primarului general al Capitalei a survenit în data de 26 ianuarie 2024. (detalii în exclusivitate AICI)
  • Nu a trecut mult timp și Nicușor Dan a pierdut și al șaselea proces, în data de 31 ianuarie 2024, după ce magistrații de la Tribunalul București i-au „reamintit” că demersul său în instanță este unul absurd. (toate informațiile AICI)
  • În data de 7 februarie, seria înfrângerilor pe care Tribunalul București i le administrează primarului general al Capitalei a continuat, iar Nicușor Dan a pierdut și procesul nr. 7. (detalii AICI)
  • În data de 19 februarie 2024, Nicușor Dan a pierdut două procese într-o singură zi, numărul înfrângerilor ajungând la 9! (informații punctuale AICI)
  • 27 februarie 2024 – magistrații de la Tribunalul București îi mai administrează încă două înfrângeri lui Nicușor Dan, astfel că edilul pierde și procesele nr. 10 și 11! (detalii AICI)

Această listă a înfrângerilor lui Nicușor Dan – într-o singură speță! – este departe de a fi încheiată, iar primarul general al Capitalei nu cunoaște gustul vreunei victorii. Dar, așa cum a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul, edilul „atacă obsesivo-compulsiv, toate autorizațiile de construire emise de primarul Sectorului 2, care aparțin persoanelor fizice sau juridice private, încălcând astfel nu doar norme de drept procesual civil, ci chiar dreptul fundamental de proprietate”.

Nicușor Dan, pus la punct pentru a 12-a oară de judecători: „Obligă reclamanții să plătească în solidar suma de 35.700 lei + 3.570 lei”

În data de 4 martie 2024, magistrații de la Tribunalul București au analizat o altă solicitare a lui Nicușor Dan, o altă cerere de anulare a uneui autorizații de construire emise de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei.

Nicio surpriză, totuși, pentru că unde este lege nu-i tocmeală, iar anularea unor autorizații de construire emise de primarii sectoarelor Capitalei poate fi cerută doar de Prefectul Capitalei, la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC). Nicușor Dan, așa cum Gândul a dezvăluit în repetate rânduri, nu are o astfel de atribuție în fișa de post.

Judecătorii au dat o sentință absolut firească, în condițiile în care primarul general al Capitalei dorește să anuleze autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2 al Capitalei fără a avea „calitate procesuală activă”, iar magistrații i-au reamintit, pentru a douăsprezecea oară, acest lucru.

Sentința poate fi atacată cu recurs, probabil că edilul Capitalei va face asta, numai că este doar un demers juridic lipsit de substanță care nu doar că tergiversează punerea în practică a unei autorizații de construire – așa cum s-a întâmplat și în celelalte 11 cazuri – dar are ca rezultat nefast și irosirea banului public, pentru că Nicușor Dan și Municipiul București trebuie să plătească și cheltuieli de judecată. În acest caz este vorba despre 35.700 lei + 3.570 lei, respectiv 39.270 lei!!!

Tip solutie: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor, invocată de pârâţi. Respinge integral cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii MUNICIPIUL BUCUREŞTI şi PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, în contradictoriu cu pârâţii SECTORUL 2 BUCUREŞTI, PRIMARUL SECTORULUI 2 BUCUREŞTI, ABSOLUTE BUILDING INTEGRATED SRL, Talpău Silviu Florentin, Ardeleanu Paula, Ardeleanu Cristian, Ardeleanu Lucica Mihaela, Fâlfâie-Niculescu Cătălin şi Miulescu-Domăşeanu Ilinca, ca fiind introdusă de persoane fără calitate procesuală activă.

Obligă reclamanţii, în solidar, să plătească pârâtei ABSOLUTE BUILDING INTEGRATED SRL suma de 35.700 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat, respectiv să plătească pârâtului TALPĂU SILVIU FLORENTIN suma de 3.570 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti-Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată azi, 04.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre – 04.03.2024”, au decis magistrații Tribunalului București.

Avocatul Radu Dinulescu: „Aceasta este frica mea și sper că bucureștenii vor lua decizia corectă”

La solicitarea Gândul, avocatul Radu Dinulescu a comentat, și acum, această decizie a instanței, spunând că Nicușor Dan atacă tot ce se află în „raza sa de acțiune”, fără a-i păsa de cheltuielile de judecată pe care trebuie să le plătească din bugetul local.

Este o „cavalcadă judiciară” declanșată încă din luna august a anului trecut de Nicușor Dan, iar avocatul Radu Dinulescu și-a exprimat și teama că primarul general al Capitalei ar putea viza chiar și funcții mai înalte în statul român, ceea ce ar duce la situații absolut alarmante.

Încă din luna august a anului trecut, când a început această cavalcadă judiciară, mi-am exprimat oprinia cu privirela faptul că primarul general Nicușor Dan nu are calitate procesuală activă în asemenea tip de dosare, că nu are interes cu privire la această chestiune și la anularea autorizațiilor de construire emise de primarii de sectoare și, mai ales, acum 4 ani am spus că acest domn – Nicușor Dan – nu are calitatea necesară pentru a fi primar general.

Totul decurge din această chestiune, și anume că bucureștenii, unii dintre ei, au votat un om care nu are calitățile, abilitățile, cunoștințele și profesionalismul necesar pentru a ocupa o asemenea funcție.

În aceste condiții, avem, ceea ce am preconizat încă de acum 4 ani. O instituție a primarului general, o autoritate  executivă beligerantă, care se ocupă de blocarea oricărei investiții în oraș, avem un primar general care nu înțelege ce Înseamnă celelalte servicii publice ale municipalității, neocupându-se de niciunul dintre ele.

Nicușor Dan este, de fapt, omul care înțelege să stea în instanță de cel puțin două, trei ori pe săptămână, în calitatea lui de primar general fiind, de fapt, unul dintre actorii importanți în Justiție și înțelege să atace actele Consiliului General – actele propriului deliberativ -, înțelege să atace actele administrative primarilor de sectoare, înțelege să atace toate actele administrative emise de administrațiile anterioare.

Frica mea este că dacă acest om nu va fi eliminat prin vot din zona de decizie în care s-a urcat și, eventual, va ajunge vreodată în țara asta ministru, premier sau președinte, putem avea o contestare din partea României, în instanțele internaționale, a tratatelor la care România este parte, a eventualului tratat european, a tuturor actelor de drept public internațional pe care le-a semnat România.

Acest om, acum, atacă tot ce este în raza lui de acțiune, și anume actele administrative la nivel local. Dacă Nicușor Dan ar fi pus într-o funcție mai mare, el ar putea să atace inclusiv actele juridice internaționale la care România este parte. Aceasta este frica mea și sper că bucureștenii vor lua decizia corectă”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Arhitectul-șef de la S4, după ce Nicușor Dan a scos posturi-cheie din PMB la concurs: „Nu cred că Bucureștiul este într-o situație de RECICLARE”

Bucureștenii primesc apă caldă cu țârâita, Nicușor Dan trăiește într-o „TERMOFICARE PARALELĂ”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Prințul William revine la activitățile publice pentru prima oară după anunțul că prințesa Kate are...